Шестеро переможців «Агро 2019» з числа студентів НУБіП їдуть на SIMA 2019 в Париж

13 грудня 2018 року

     Цьогоріч кількість учасників і число вишів, які брали участь у конкурсі «Агро 2019» від Фонду Бориса Колеснікова, що вже вдруге пройшов на базі НУБіП, суттєво зросли. А проекти, представлені тут, виявилися більш грунтовними, ніж минулого року. Тож визначити кращі з них організаторам було доволі складно.

     І тим більш приємно, що серед 30 кращих – 6 представляють наш НУБіП, вітаючи переможців у кращому в Україні університеті агробіологічного спрямування, сказав ректор Станіслав Ніколаєнко. Знайомство з останніми досягненнями науковців і виробничників аграрної галузі на виставці у Парижу буде гарним підґрунтям для української талановитої молоді у фаховому становленні.

 

     Один з них наш старий знайомий – переможець минулорічного конкурсу четвертокурсник агробіологічного факультету Олег Загородній. Власне, його проект «Зміна строків посіву культур як спосіб інтенсифікації рослинництва» – це продовження минулорічного, доопрацьований і більш досконалий.

     Цьогорічна випускниця того ж таки агробіологічного факультету Ірина Стеценко, яка теж пов’язує своє професійне майбутнє з господарюванням на землі, працює нині агрономом родинного приватного підприємства – «Криниця» на Херсонщині. Її проект стосується не дуже поширеної в Україні культури – шафрану, який у нас традиційно замінявся чорнобривцями. І от Ірина взялася поширювати перську екзотику на українських полях. За її словами, це справа доволі рентабельна: при мінімумі задіяних площ можна отримати хороший прибуток.

     Магістр агробіологічного факультету Олександр Дерев’янко виграв конкурс з проектом «Сучасна система обігріву плодових». Як врятувати плодові сади від неурочних заморозків? А дуже просто, певен хлопець: за допомогою палаючих парафінових відер. Ще один представник цього факультету – Богдан Мозговий підготував успішний проект «Альтернативні види палива в сільському господарстві», високо оцінений журі.

     Представниця факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Лілія Дудка отримала свою заслужену путівку до Парижу, запропонувавши до розгляду проект консалтингової компанії з біотехнологічною лабораторією, послугами якої зможуть скористатися дрібні і середні фермери. Мета – створення фермерських кооперативів.

     А Володимир Солодовников з факультету тваринництва та водних біоресурсів обрав дуже актуальну проблематику, якій відомий журнал National Geographic присвятив цілий номер з фото, які вражають: проблема забруднення природи поліетиленовими пакетами. Студент НУБіП запропонував свій шлях для її вирішення: виробляти біопакети, які… розчинаються у гарячій воді протягом якихось двох хвилин.

     Ось ця чудова шестірка та ще 24 їхні креативні колеги з інших вишів поїдуть у лютому 2019 року до Франції на міжнародну виставку сільськогосподарського машинобудування і тваринництва SIMA 2019, яка пройде в Парижі.

 

     Організатори конкурсу висловили подяку Станіславу Ніколаєнку за допомогу у проведенні «Агро 2019» і підготовку талановитої молоді.

 

Валентин Обрамбальський
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook