Збори завідувачів гуртожитками: спланували порядок виїзду студентів з гуртожитку на час зимових канікул і виселення магістрів-випускників

10 грудня 2018 року

     На традиційних зборах із завідувачами гуртожитків проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша підсумував роботу за навчальний семестр, який завершується. Адже зроблено багато, зокрема вибудована організаційна структура гуртожитку від поверху до блоку та кімнати. Потрібує контролю відвідування пар (адже для студентів першочерговим є навчання, а робота тільки після), слід попрацювати і над вмінням організовуватись та налаштовувати роботу та працювати задля позитивного результату.

     Першим із питань порядку денного і дуже важливим є виїзд студентів з гуртожитку на час зимових канікул. Директор студентського містечка Сергій Стецюк наголосив завідувачам звернути велику увагу і проінформувати, щоб мешканці гуртожитків здали постільну білизну, а особисту постіль забрали додому (або охайно склали), винесли зайві речі та сміття з кімнати, обов’язково відключили усі електроприлади (зарядні пристрої, комп'ютери, ноутбуки тощо), забрали цінні речі з кімнати, розморозили, вимили та вимкнули холодильники.

     Другим та третім питанням порядку денного була процедура виселення магістрів другого року навчання: студенти чоловічої статті повинні обов’язково знятися з військового обліку. Всі магістри-випускники мають знятися з реєстраційного обліку (інформацію отримати в паспортиста), здати каштеляну м’який інвентар (матрац, подушку, покривало, постільну білизну), звільнити кімнату від особистих речей, здати меблі в задовільному стані, а також здати завідувачу перепустку і ключ від кімнати. А завідувачі гуртожитків мають перевірити кімнати, щоб студенти залишили їх у належному для проживання стані і тільки після цього підписати обхідний лист.

     Розглядаючи процедуру виїзду студентів на зимові канікули та виселення магістрів розгорілась жвава дискусія серед завідувачів, які стверджують: на жаль, студенти не здають кімнати належним чином. На що було запропоновано альтернативу: зібрати студентську раду та мешканців гуртожитків, детально розповісти про проведення «санітарних днів», певні етапи здачі кімнати, виселення мешканців на час зимових канікул та після закінчення навчання; дотримання Правил внутрішнього розпорядку, забезпечення заходів пожежної безпеки у святкові та вихідні дні, процедуру поселення сторонніх осіб - випускників магістратури НУБіП України, які виявлять бажання залишитися в гуртожитку на час пошуку роботи.
     Наприкінці засідання озвучили доручення ректора щодо виконання графіку перевірки гуртожитків деканами, заступниками деканів та студентськими радами.

Оксана Антко,
фахівець студентського містечка

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook