Декан Тарас Євсюков зустрівся з освітянами і працівниками Держгеокадастру Запорізької області

23 листопада 2018, 12:00

 20 листопада 2018 року декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков, перебуваючи за дорученням ректора з робочим візитом у Запоріжжі, взяв участь у роботі кількох важливих нарад. Перша відбулася із керівниками Держгеокадастру у районах (містах) Запорізької області, а друга – з освітянами міста Запоріжжя та Запорізької області.

    Тетяна Тітова, як очільниця Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області, зібрала районних землевпорядників щоб привернути їхню увагу до проблеми кадрового забезпечення галузі. Власне на ній і зупинився у своїй доповіді декан факультету. Під час свого виступу перед запорізькими землевпорядниками він детально розповів про сучасний стан і подальші перспективи підготовки кадрів вишами України у тому числі й для системи Держгеокадастру, охарактеризував сучасні інноваційні підходи у підготовці фахівців в галузі геодезії та землеустрою, що застосовуються в НУБіП України. Його доповідь викликала жвавий інтерес у керівників підрозділів землевпорядної служби Запорізької області. Землевпорядники активно задавали питання, дискутували та обмінювались думками з доповідачем. Запитання, що ставили землевпорядники-практики Тарасу Євсюкову стосувались завершення земельної реформи, відміни мораторію на продаж сільськогосподарських земель, ведення та подальшого наповнення Державного земельного кадастру, а також можливості вступу і навчання в НУБіП, особливостей вступної кампанії тощо. По завершенню зустрічі, запорізькі землевпорядники подякували Тарасу Олексійовичу за його цікаву та змістовну доповідь, а також відповіді на поставлені запитання.

     Друга зустріч проходила у стінах Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. А її головним організатором виступила Тетяна Озерова – директор Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА, яка за попередньою домовленістю з ректором НУБіП Станіславом Ніколаєнком, запросила освітян Запорізького краю долучитися до обговорення сучасних проблем в освіті та об'єднання спільних зусиль задля їх подолання. Серед учасників засідання було понад 60 директорів загальноосвітніх закладів екологічного і природничого спрямування, обласне керівництво Малої академії наук, провідні співробітники Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

     На початку зустрічі Тетяна Озерова зазначила, що такі зустрічі важливі для нашого краю. Адже тільки тісна співпраця вчителів і директорів шкіл з одного боку, та науковців вищих навчальних закладів з іншого – є надійною запорукою підготовки обдарованої запорізької молоді, формування з неї професіоналів своєї справи та гідних громадян України. Потому тримав слово господар інституту його ректор Анатолій Казачук, який люб'язно переадресував його Тарасу Євсюкову. На початку свого виступу перед освітянами декан факультету землевпорядкування нагадав про потенційні можливості України у таких галузях як сільське господарство і природокористування, детально охарактеризував стан земельних відносин в державі, підняв питання "кадрового голоду" окремих спеціальностей. Потому у своїй доповіді він зупинився на питаннях адаптації змісту освіти до потреб національної та світової економіки, детально проаналізував ризики і загрози, які постали нині перед вітчизняною освітою, висвітлив кроки, які здійснює НУБіП задля підвищенні якості освіти та конкурентоспроможності вітчизняних вишів. На закінчення доповіді він розповів про те як не помилитися з вибором професії аби мати впевненість у майбутньому, яким має бути зміст освіти аби наші випускники стали успішними, затребуваними та високооплачуваними професіоналами. Після чого були питання, дискусія, обговорення. Учасники заходу схвально відгукнулися про високий організаційний рівень його проведення, оцінили його насиченість й інформативність.

     На завершення зустрічі Тарас Євсюков окреслив можливості продовження навчання для випускників загальноосвітніх навчальних закладів (шкіл, гімназій, ліцеїв тощо) у Національному університеті біоресурсів і природокористування України та запросив їх на День відкритих дверей, що відбудеться 28 березня 2019 року.

Олександр Шевченко,
заступник декана факультету землевпорядкування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook