Обговорюючи соціально-педагогічні основи розвитку особистості

20 листопада 2018 року

     Викладачі Бережанського агротехнічного коледжу НУБіП взяли участь у ІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції «Соціально-педагогічні основи розвитку особистості в сучасних умовах комунікації: досвід, проблеми, перспективи», яка проходила за співучасті Інституту модернізації змісту освіти на базі НМЦ «Агроосвіта».

     Вітаючи присутніх, виконувач обов`язків директора ДУ "НМЦ "Агроосвіта" Тетяна Іщенко наголосила на збереженні традицій роботи Ради з виховної, спортивної та роботи студентських справ.

     Розглядалися питання за різними напрямами комунікативної діяльності в процесі навчальної та виховної роботи: комунікативна культура педагога, ставлення до інформації як чинника соціальної зрілості особистості, безпечне користування сучасними інформаційно-комунікативними технологіями, віртуальний дискурс в комунікативному просторі студентів, насильство серед молоді, розвиток комунікативної особистості в умовах смислової взаємодії, соціально-педагогічна робота щодо подолання негативного впливу Інтернет-мережі на особистість тощо.

     Василь Ковальчук у своїй доповіді «Вплив освітніх трендів на професійний розвиток педагога вищої школи» наголосив: через 20 років штучний інтелект зможе на 95 % вирішувати завдання «….сьогодні в школах ми навчаємо дітей, які будуть обирати спеціальності, що сьогодні ще не існують, використовувати сьогодні ще не відомі технології для вирішення проблем, про які ми зараз навіть не здогадуємось….». Він навів перелік півсотні професій, які зникнуть і 186 професій, які з’являться до 2030 року.

     Практичні поради суб’єктам освітнього процесу з виховання ціннісного світогляду майбутніх фахівців агропромислової галузі надав завідувач кафедри педагогіки НУБіП Руслан Сопівник. Він зобразив портрет молодого українця, зупинився на тому, як формувати ціннісний світогляд молоді. Саме для цього в університеті реалізовують програму виховання студентів «Фахівець, громадянин, патріот». А його колега доцент кафедри психології Людмила Омельченко спинила увагу на проблемі насильства «Запобігання та подолання булінгу», яка сьогодні надзвичайна загострилася серед молоді, і «7 кроків до припинення цькування».

     Під час конференції відбулося засідання Ради з виховної, спортивної роботи та студентських справ за участю проректорів вишів та заступників директорів з виховної роботи закладів вищої освіти I-II р.а. У процесі обговорення підбили підсумки роботи у 2018 році та обговорено проект роботи ради на 2019 рік.

Галина Процик,
заступник директора

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook