У юристів і землевпорядників стало тепло: шостий корпус до зими готовий

13 листопада 2018 року

     Шостий корпус, нарешті, зусиллями господарників і ремонтників, які ціле літо займалися його утепленням та внутрішнім переобладнанням, став теплим та облаштованим під всі навчальні потреби, на необхідність яких звертало увагу керівництво розташованих там деканатів факультетів юридичного і землевпорядкування. Найактивнішу участь у цих роботах взяли і їхні науково-педагогічні колективи.

     Коли ми тільки приступали до утеплювальних робіт, говорить проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко, то були, м’яко кажучи, здивовані: між покриттям даху корпусу і його горішнього поверху зяяли пустоти без жодних ознак утеплення, а під гіпсокартоном покриття стін теж гуляв вітер. Звідки ж тоді братися теплу?
     А зараз у приміщеннях тепло. Середню температуру характеризує термометр, який ми помітили у деканаті факультету землевпорядкування: +21 за Цельсієм. Що відмічають і викладачі, і студенти.

     Декан юридичного факультету Олена Яра найперше веде представників прес-служби у 32-гу і 33-тю аудиторії: розташовані у торці корпусу, вони були найхолоднішими. Студенти, з якими ми спілкувалися, пригадували, що минулого року в холодну пору займалися тут, не знімаючи верхнього одягу. Після ремонту ж факультетська зала судових засідань зустрічає і суддів, і позивачів теплом та затишком. Те ж саме можна сказати і про навчальну криміналістичну лабораторію (до речі, деканат власними силами забезпечив її всім необхідним для навчального процесу, в т.ч. двома валізами слідчого), найбільшу лекційну – 222 аудиторію (виведена після ремонту в світлу кольорову гаму, вона відразу привертає увагу, зокрема преамбулою до Конституції Пилипа Орлика, відображеною на стіні стараннями студента Євгена Ковніра), приміщення кафедри аграрного, земельного та екологічного права. Як запевняє завідувач останньої Володимир Єрмоленко, сьогодні його колеги і студенти працюють в умовах комфортного теплового режиму.

     Те ж саме і у землевпорядників. Якщо порівняти ситуацію за цей же період минулого року і сьогоднішню, то стало набагато тепліше, констатують викладачі і студенти, з якими ми спілкувалися під час занять у лабораторіях кафедри управління земельних ресурсів, навчальній лабораторії фотограмметрії та земельного менеджменту та інших. Дякуємо ректорату за турботу, говорить декан Тарас Євсюков.

     Так що сьогодні, коли температура впала до мінуса, шостий корпус до цього готовий.

Валентин Обрамбальський
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook