День бійця територіальної оборони в коледжі

9 жовтня 2018 року
Немішаєве

6 жовтня 2018 року  на території спортивного комплексу  ВП НУБІП України «Немішаївський агротехнічний коледж» Бородянщина відзначила День бійця територіальної оборони.

На заході присутніми були керівники району: в.о. голови Бородянської районної державної адміністрації В.М.Корнієнко, голова Бородянської районної ради Г. М. Єрко, військовий комісар Р.Є. Смольянінов, головний лікар Бородянського центру первинної допомоги М.І. Бовсуновський, представники пожежної служби та преси.

Тривалими оплесками присутні зустріли урочисту ходу бійців територіальної оборони району, серед яких є учасники бойових дій, що захищали суверенітет нашої держави на Сході України.

Хвилиною мовчання  вшанували пам'ять загиблих воїнів, які мужньо боронили мирне небо над Вітчизною.

Як влучно відмітив директор коледжу В.І. Альохін, відзначення Дня бійця територіальної оборони - це одна зі знакових подій і для Бородянщини  і для коледжу, як демонстрація нашої згуртованості, патріотизму, готовності щоденно захищати свій край, свою державу: «Хочеш жити в мирі-готуйся до війни! Можна завоювати територію, та не можна завоювати народ!»

Звертаючись до присутніх, голова Бородянської районної ради  Г. М. Єркопідкреслив, що в світлі сучасних подій наші співвітчизники демонструють високий рівень патріотизму та готовність захищати Батьківщину.

Про необхідність проведення подібних заходів говорили в.о.голови Бородянської районної державної адміністрації  В.М.Корнієнко та головний лікар Бородянського центру первинної допомоги М.І. Бовсуновський.

Військовий комісар Р.Є. Смольянінов в своєму виступі зазначив:«Ми не можемо знати, які плани в агресора на Україну, тому повинні бути готовими до будь-якого розвитку подій.  А відтак, у нас має бути система територіальної оборони району, яка зможе у будь-який момент спрацювати. Нині ми  вийшли на повне розуміння і відпрацювання ситуації від системи оповіщення і злагодження до взаємодії і підпорядкування командирам. При цьому не розраховуємо на сили лише військових, а готуємось провести відповідні навчання, залучивши ще й  громадськість. Слід відмітити, що напрацьовуючи систему територіальної оборони враховувано усі сценарії розвитку подій на Сході країни».

Програма заходу була насиченою і різноманітною. Працівники Бородянського РВ ГУ ДСНС України в Київській області продемонстрували показове гасіння пожежі та надали можливість кожному бажаючому спробувати себе в якості пожежника. Медики району навчали основним прийомам надання першої  домедичної допомоги, накладання шини, штучного дихання тощо. Молодь змагалась на швидкість зі складання-розкладання зброї, тоді як керівники старшого покоління  згадували навички військової підготовки студентських років.

У концертній частині для гостей виступили учасники художньої самодіяльності коледжу студії «Зорецвіт».

Шановна молодь – Ви майбутнє України, тож своїми знаннями, працею, здобутками примножуйте її культуру, своїми досягненнями славте її! Будьте гідними своїх предків, любіть рідну землю, бережіть волю і незалежність України, поважайте свій народ і його культуру! Шануйте себе та свою гідність і шановані будете іншими!

Любіть свою Україну, пишайтеся нею, примножуйте її славу, бо ми того варті!

Костромська А.М.

Фото Мотілова В.В.


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook