Рекорд України зафіксовано: переможцем шахових змагань стала команда факультету харчових технологій і управління якістю продукції АПК

21 вересня 2018 року

     На спортивній базі Національного університету біоресурсів і природокористування України пройшли міські заходи, присвячені Міжнародному дню студентського спорту.

  

     В Україні це свято вперше відзначили в 2017 році, а початок воно бере з 2015 року, коли Міжнародна федерація студентського спорту запропонувала ЮНЕСКО відзначати його на міжнародному рівні.
     НУБіП не випадково став господарем свята, організованого університетом спільно з Київським міським відділенням Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України. Учасників і гостей вітали заступник міністра молоді і спорту Олександр Ярема та віце-президент Національного олімпійського комітету, почесний президент федерації біатлону України, голова наглядової ради НУБіП Микола Томенко.

 

     Почесними грамотами комітету з фізичного виховання та спорту за вагомий особистий внесок у розвиток та пропаганду фізичної культури і спорту серед студентської молоді, професіоналізм та високі досягнення були нагороджені кращі спортсмени НУБіП призер чемпіонату Європи, чемпіон світу з кіокушинкай карате Олександр Свинаренко, призер чемпіонатів та Кубка Європи з кіокушин карате Андрій Меженський, багаторазова призерка чемпіонату світу та Європи з радіоспорту Олександра Пархоменко, призер чемпіонату світу з хортингу Михайло Сятиня. А за підсумками колегії міського відділення Комітету з фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України ректор нашого університету Станіслав Миколайович Ніколаєнко отримав нагороду в номінації «Найспортивніший ректор столиці».

     Програма свята включала святковий парад спортивних команд-учасниць, загальностудентський флешмоб з підтягування на перекладині, нагородження переможців і призерів загальнокомандного заліку ІІІ Спартакіади серед закладів вищої освіти Києва 2017-2018 н.р. (за категоріями), вручення подяк Прем’єр-міністра України та грамот Комітету фізичного виховання і спорту МОН України переможцям міжнародних змагань з різних видів спорту, показові виступи творчих колективів та кращих збірних НУБіП України та інших вишів, своєрідні майстер-класи з новітніх і сучасних видів спорту: фрізбі, флорболу, чирлідингу, петанку та багато іншого.

     На святі був даний старт 14-й студентській Універсіаді, до якої цьогоріч включено 16 видів спорту: дзюдо, плавання, художня гімнастика, регбі-7-чоловіки і жінки, футбол, волейбол, легка атлетика, теніс, тхеквондо, стрільба з лука, теніс настільний, гімнастика спортивна, фехтування, баскетбол, стрибки у воду.

     Але головною подією дня стало встановлення рекорду України з одночасної масової гри в шахи студентами та викладачами НУБіП: за шахові дошки сіли 752 учасники. А зареєстрував рекорд президент Національного Реєстру Рекордів Валентин Щербачов.

 

 


Ірина Майданюк
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook