Сприяння розвитку професійної освіти – мета співпраці Немішаївського агротехнічного коледжу з Міністерством продовольства і сільського господарства Німеччини

20 вересня 2018 року

     У рамках міжнародного співробітництва 19 вересня 2018 року до Немішаївського агротехнічного коледжу завітала делегація на чолі з держсекретарем Федерального міністерства продовольства і сільського господарства Німеччини Міхаелем Штюбгеном.

     Директор коледжу Володимир Альохін ознайомив делегацію з матеріально-технічною базою коледжу та конкретними навчальними планами, які виконують студенти. До делегації і всіх присутніх гостей з вітальним словом звернулась директор ДУ НМЦ «Агроосвіта» Тетяна Іщенко. Перший заступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець та парламентський держсекретар Міхаель Штюбген провели прес-конференцію «Аграрна освіта – новий зміст та підходи до надання ринково орієнтовних практичних знань: приклад аграрних коледжів». В ході цієї зустрічі обговорювалися попередні результати реалізації спільного проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України», де керівником проекту є Ханс Георг Хассенпфлюг, а також були визначені стратегічні напрямки подальшої співпраці в освітній та науковій сферах. Основними напрямами проекту є оновлення навчальних програм із посиленим інтегруванням практики в освітній процес та навчання викладачів. Мета проекту – посилення практичної орієнтації методів та змісту навчання в аграрних коледжах України і поліпшення практичних навичок випускників.

     З презентацією окремих результатів діяльності аграрних закладів виступив заступник директора НМЦ «Агроосвіта» Микола Хоменко.
     У зустрічі брали участь директор департаменту агропромислового розвитку Київської області Сергій Шупик, заступник директора департаменту освіти і науки Київської ОДА Ярослава Тростянська, з Міністерства освіти і науки України Ігор Будько, голова Бородянської районної ради Георгій Єрко, голова Немішаївської селищної ради Сергій Замидра, директори: Іллінецького коледжу – Василь Пиндус, Глухівського коледжу – Анатолій Литвиненко, Мирогощанського коледжу – Віктор Терновик.

     На завершення зустрічі директор коледжу Володимир Альохін подякував почесним гостям за цікаві пропозиції, а також висловив сподівання на подальшу співпрацю з нашим коледжем.

Костромська Антоніна,
зав. бібліотекою

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook