Перші успіхи, перші виступи за НУБіП і перші досягнення від першокурсників факультету землевпорядкування!

13 вересня 2018 року

     Чи знаєте Ви яка відповідальність лежить на студентові-спортсменові коли він захищає честь одного з найавторитетніших університетів країни? А якщо він тільки-но став першокурсником – вона зростає в рази! Хвилювання, напруження, переживання і водночас гордість та відповідальність переповнюють спортсмена. Але все по порядку.

     Днями в м. Києві завершився Чемпіонат зі спортивного орієнтування на дистанції спринт, який проводився на території КПІ ім. Ігоря Сікорського. Організатором цих змагань виступив клуб спортивного орієнтування "Північ", а передували вони Чемпіонату України, який має відбутися цього року у м. Луцьк.
     Приємно відзначити, що за команду НУБіП виступала наша однокурсниця – студентка першого курсу факультету землевпорядкування Тетяна Мазуріна, а її тренером був старший викладач кафедри фізичного виховання В'ячеслав Пархоменко. Учасникам потрібно було протягом усієї дистанції слідувати за напрямком на карті, на якій були зображені КП (контрольні пункти), де знаходилися чіпи, які фіксували час, за який учасники приходили до точки.

  

     Тетяна подолала дистанцію у два кілометри за 20 хвилин і 6 секунд, що є непоганим результатом, і їй зовсім трошечки не вистачило до призового місця. У свої юні роки вона вже має перший дорослий розряд зі спортивного орієнтування і займається ним більше 6 років.

– Чому ти вирішила займатися саме спортивним орієнтуванням?
     – По-перше, це дуже дисциплінує, по-друге, допомагає зосередитися. А головне, що спортивне орієнтування далеко непростий вид спорту, і мені це подобається. – каже Тетяна.

– Що є найскладнішим, і як використати свої навички та вміння з орієнтування, якщо, наприклад, опинишся у лісі сама?
     – Не панікувати. Авжеж, я вже знаю, що до чого, і морально налаштована до таких ситуацій, але новачок не зможе зорієнтуватись і може опинитися у небезпеці.

– Чи хвилювалася ти перед цими змаганнями?
     – Так, адже цього разу мені довелося представляти свій університет. Це дуже відповідально й емоції переповнювали.

– Чи плануєш ти пов'язувати у майбутньому заняття спортивним орієнтуванням і навчання?
     – Авжеж. Цей вид спорту – невід'ємна частина мого життя. Сподіваюсь і надалі приймати участь у змаганнях за команду університету! А щодо навчання, то відповім наступне, якщо ти звик на тренуваннях і змаганнях працювати "на повну", то й у навчанні у тебе буде все гаразд!

     Але окрім Тетяни, ще один наш колега, про якого ми писали раніше, порадував нас своїми спортивними успіхами. Олексій Малець – студент першого курсу факультету землевпорядкування зайняв 2 місце у відкритому чемпіонаті м. Києва з дзюдо серед чоловіків у ваговій категорії 73 кг. Тож наші вітання!

Ми надзвичайно радіємо і пишаємося Тетяною та Олексієм, бажаємо їм успіхів і сподіваємося на ще більші досягнення у світі спорту!

Анастасія Матейченко,
студентка першого курсу
факультету землевпорядкування

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook