Випускник кафедри військової підготовки НУБіП Ілля Вакарчук: присягу склали, тепер – очікуємо наказу на присвоєння першого офіцерського звання

1 серпня 2018 року

Ілля Вакарчук з ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження серед інших тільки-но повернувся з Гончарівського полігону, де проходили військові збори, які закінчилися дуже важливим і хвилюючим моментом у житті майбутніх офіцерів запасу – прийняттям присяги на вірність українському народові. Про його враження і плани – наша розмова.

 
- Чи важко було?
 
- Психологічне навантаження була більшим за фізичне: відповідальність, бажання впоратися якнайкраще, умови бойової частини – все це давалося взнаки. Але ми швидко адаптувалися. І власне вже приступили до навчань. Причому вчили всьому – від того, як правильно в армії застилають ліжка і закінчуючи тим, як споряджати боєкомплект танка Т-64.
 
- Тобто було цікаво?
 
- Досвід по-своєму унікальний. І запам’ятається, а можливо, й придасться в майбутньому. Почнемо зі стрільби - з АК-74, ПМ, гранатометів, РПК, кидання гранати. Потім набуття суть технічних навичок: водіння БМП і танка. І, звісно, обкатка танками. Все це додає впевненості у собі і своїх силах, вчить самодисципліні і вмінню володіти собою у будь-яких умовах.
 
- Стосунки з хлопцями змінилися після спільного місяця на полігоні?
 
- Здружилися більше: допомагали один одному, краще порозумілися. Там почуваєшся дійсно чоловіком і починаєш розуміти, що таке справжня чоловіча дружба.
 
- І ось присяга…
 
- Так. Готувалися тижня півтора: зранку і ввечері – стройова, попередня підготовка до урочистого маршу. Трохи хвилювалися, особливо коли побачили, скільки приїхало батьків, рідні і дівчат. Мені тут було спокійніше, б моя дівчина - студентка гуманітарно-педагогічного факультету Вікторія - теж проходила з нами навчання: вона теж майбутній офіцер і потенційний командир автомобільного взводу.
 
Присягу склали, тепер – очікуємо наказу на присвоєння первинного офіцерського звання.
 
Розмовляла Ірина Білоус
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook