Команда НУБіП - учасник програми розвитку лідерського потенціалу університетів України від Британської ради

25 липня 2018 року

Команда Національного університету біоресурсів і природокористування України взяла активну участь у липні одразу у двох заходах програми Британської ради «Розвиток лідерського потенціалу університетів України». Партнерами програми в Україні є Інститут вищої освіти Національної академії педагогічних наук України та Фундація лідерства для вищої освіти (Велика Британія), а також Міністерство освіти і науки України.

 
Команда працює над виконанням проекту за темою «Розвиток лідерського потенціалу молодих вчених університету». Ідеєю для участі стала ініціатива ректора Станіслава Ніколаєнка створення «Школи лідерства» для активної молоді університету. Виконавцями проекту – заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька, доцент гуманітарно-педагогічного факультету Алла Кравченко, голова студентської організації НУБіП України Катерина Дювенжі, науковий співробітник Олександр Прохорчук, голова Спілки молодих вчених Марина Галат і голова Ради молодих вчених юридичного факультету Євгеній Шульга. Курує проект є проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша.
 
 
 
 
Першим заходом програми був модуль для молодих лідерів, де спікером був співкерівник Фундації лідерства Великобританії Стюарт Хант, а учасниками від НУБіП доценти Марина Галат і Євгеній Шульга. Основними темами для роботи заходу були індивідуальне лідерство, особливості різних психотипів та пошук ефективних шляхів задля ефективної роботи у колективі.
 
 
 
Другий захід або ж «Академія змін» був присвячений проектній роботі команд чотирнадцяти університетів України. Участь у заході взяли керівник навчальних програм Британської Ради в Україні Людмила Таценко і директор Інституту вищої освіти НАПН України Світлана Калашнікова, а також тренери з питань лідерства Великобританії Стюарт Хант і Даг Паркін. Команда університету у ході заходу під керівництвом фасилітатора, професора Володимира Рябченка усі три робочих дні працювала над розробкою підходів задля реалізації університетського проекту змін. Учасники зустрічі також мали можливість як у формальній, так і у неформальній обстановці поспілкуватись і поділитись досвідом щодо актуальних питань участі у програмі, особливостей впровадження інноваційних ідей, інтернаціоналізації та багатьох інших з колегами інших навчальних закладів України.
 
Наступним етапом проекту є обмін досвідом щодо питань розвитку лідерського потенціалу молоді з партнерським університетом Великобританії. 
 
Марина Галат
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook