Повернення в країну студентської юності: зустрілися випускники факультету ветеринарної медицини

5 червня 2018 року

1 червня на факультеті ветеринарної медицини відбулась зустріч, яка нагадала про дитинство, юність, навчання, любов випускникам одразу чотирьох років випуску: 1998, 2003, 2008 та 2013. Хоч всі гості, що завітали до нас, залишили рідний університет та розійшлись різними дорогами, всіх їх єднає вогник любові до рідної альма матер, факультету, нашої України!


Першим зустрічав випускників заступник декана факультету ветеринарної медицини кандидат ветеринарних наук, доцент Василь Данілов, який повідав чим зараз живе факультет, у чому перемагає та як змінюється з плином часу.


Вітав гостей декан факультету 1988 – 1993 років доктор ветеринарних наук, професор, Станіслав Рудик, який згадав історію рідної альма-матер, ювілей якої Університет провів минулого тижня. Професор висловив сумнів відносно правомірності цієї дати, адже ветеринарна освіта бере свій початок з Київської школи ковальської майстерності (X ст.), яка пізніше функціонувала, як вищий навчальний заклад. Основи ветеринарної освіти викладалися у Києво-Могилянській академії, ветеринарів готували і при Київському університеті Святого Володимира і вже значно пізніше, з відкриттям сільськогосподарського відділення Київського політехнічного інституту, розпочалося викладання ветеринарних дисциплін та започатковано діяльність Київського зооветеринарного інституту.


Серед випускників-ювілярів можна було зустріти багато викладачів рідного факультету. Це кандидати ветеринарних наук, доценти Вадим Іщенко, Наталія Грушанська, Ольга Новіцька, Сергій Деркач, Володимир Мельник, Дмитро Криворучко, старший викладач Юрій Харкевич та інші.


8 червня факультет відкриє свої двері для випускників 1973, 1978 та 1993 років випуску.

Наталія Михайленко

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook