Кооператив - модель майбутнього для сільської місцевості

30 травня 2018 року

 29 травня 2018 року кафедра  менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського організувала зустріч студентів, аспірантів та викладачів факультету аграрного менеджменту з паном Фольфдітер фон Трота, спеціалістом з консультування товарних та сервісних кооперативів Кооперативного союзу Баварії, консультантом з питань створення кооперативів, який перебував в Україні з робочим візитом в рамках співробітництва з проектом «Німецько-український агрополітичний діалог» (АПД).

 
 
Як досвідчений експерт зі стажем роботи в сфері  кооперації понад тридцять років, пан Троте зробив цікаву доповідь на тему: «Кооператив - модель майбутнього для сільської місцевості».
 
 
В своїй презентації пан Трота зупинився на історії та системі кооперативних організацій Німеччини, зокрема, на прикладі Кооперативного союзу Баварії; окреслив основні виробничі показники сільського господарства в Баварії та вплив сільськогосподарського виробництва на розвиток сільськогосподарської кооперації, а також описав основні кооперативні принципи, на яких ґрунтувалася історія кооперативів в Німеччині вже понад двісті років. На додаток пан Трота розповів про сучасні вимоги з боку споживачів сільськогосподарської продукції та торгівельних мереж, а також виклики, з якими кооперативи стикатимуться в майбутньому.
 
 
Після лекції пан Трота зустрівся з деканом факультету аграрного менеджменту  Анатолієм Дмитровичем Остапчуком для обговорення поточної ситуації в Україні в сфері кооперації та налагодження можливого співробітництва з Кооперативним союзом. Наразі за підтримки АПД ведуться перемовини між українською та німецькою стороною щодо можливого співробітництва в сфері кооперації та перейняття досвіду Кооперативного союзу та Об’єднання Райффайзен. В разі успішного розвитку такого співробітництва, питанню професійної освіти в сфорі кооперації також приділятиметься велика увага.
 
 
Особлива вдячність за організацію зустрічі та відмінний переклад експерту з питань аграрної політики Німецько-українського агрополітичного діалогу (APD) при Інституті економічних досліджень та політичних консультацій, здобувачу кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського  Марії Ярошко.
 
Аліна Троян, доцент кафедри
менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook