Використання ґрунтових мікроорганізмів для сталого сільського господарства стало темою міжнародного семінару на агробіологічному факультеті

24 травня 2018 року

      За участю українських, італійських і турецьких науковців на базі агробіологічного факультету НУБіП України відбувся міжнародний семінар «Використання ґрунтових мікроорганізмів для сталого сільського господарства».

     Із вітальним словом виступила декан агробіологічного факультету Оксана Тонха, яка відзначила актуальність теми семінару, використання мікробіологічного консорціуму у проблемах подолання стресу сільськогосподарських рослин від посухи, зменшення забруднення ґрунту важкими металами і радіонуклідами, покращення доступності елементів живлення для рослин, формування сприятливого середовища для реалізації біологічного потенціалу рослин. Оксана Тонха познайомила учасників семінару із структурою НУБіП України, агробіологічного факультету та представила концепцію по співпраці за напрямками наукових досліджень, використання ґрунтових мікроорганізмів та можливостей транскордонної співпраці.

     У роботі семінару брали участь закордонні гості, які виступили з цікавими змістовними доповідями. Доктор філософії з хімічних та біохімічних наук, відповідальний відділу маркетингу та глобальних випробувань компанії MS BIOTECH SpA Міхель Селіто (Італія) представив основну з них – «Використання ґрунтових мікроорганізмів для сталого сільського господарства». Декан факультету конструкцій та дизайну Мугла Сіткі Кочман Університету (Туреччина) Ченгіз Коч доповів про стале управління водними ресурсами у Туреччині. Оксана Тонха презентувала біологічну активність чорноземів типових за різного антропогенного навантаження.

     Активну участь у обговоренні висвітлених на семінарі нагальних питань брали: Анатолій Балаєв (завідувач кафедрою ґрунтознавства та охорони ґрунтів), Юрій Кравченко (керівник міжнародної діяльності агробіологічного факультету), Андрусик Юрій (доцент кафедри садівництва), Олеся Скриник (доцент кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології), Михайло Брошков (ОДАУ), студенти 1 і 3 курсів ОС Бакалавр агробіологічного факультету і студенти 1 курсу ОС Бакалавр факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.

     По закінченні роботи семінару, гості та учасники відвідали музей ґрунтів України та підрозділи агробіологічного факультету.

Юрій Кравченко,
доцент кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. М.К.Шикули

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook