Викладачі кафедри іноземної філології і перекладу взяли участь у конференції колишніх випускників німецьких університетів

21 травня 2018 року
 

 

     Німецька Служба Академічних Обмінів (Deutscher Akademischer Austauschdienst) організувала у місті Києві міжнародну конференцію – зустріч колишніх випускників і стажерів німецьких університетів. Зазначена служба є найбільшою організацією у світі в сфері підтримки міжнародного обміну студентами та вченими.

     На конференцію отримали запрошення і викладачі кафедри іноземної філології і перекладу – завідувач кафедри Світлана Амеліна і доцент Наталія Білоус.

     Світлана Миколаївна навчалась у Берлінському університеті імені Гумбольдта і стажувалась у Гайдельбергському університеті Рупрехта-Карла – університетах, відомих у всьому світі своїми традиціями, які беруть витоки ще із Середньовіччя, і визнаними перекладацькими школами.
     Наталія Вячеславівна навчалась на факультеті германістики Рурського університету у Бохумі, першому новому університеті, що відкрився у післявоєнній Німеччині, але вже зайняв місце серед найвпливовіших німецьких вищих навчальних закладів.

     Учасники конференції прослухали низку доповідей провідних німецьких науковців, які були присвячені актуальним питанням вищої освіти, зокрема, таким, як формування компетентностей майбутніх фахівців, навчання іноземним мовам, мобільності викладачів і студентів у межах академічних обмінів. На секційних засіданнях обговорювали використання досвіду колишніх випускників німецьких університетів і освітньому процесі й науково-дослідній діяльності. У рамках конференції розглядались також можливості співпраці й реалізації спільних проектів.

Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу 
Наталія Білоус,
доцент кафедри іноземної філології і перекладу

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook