Майбутні ветсанексперти ознайомились з роботою відділів Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК


Зокрема, в мікробіологічному відділі ознайомились зі структурою лабораторії, сучасними приладами для визначення мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів, бактерій групи кишкових паличок, молочнокислих мікроорганізмів та ін. У відділі моніторингу якості продукції АПК студенти ознайомились з арбітражними методами дослідження кормів та меду, зокремаз методами визначення білка в різних продуктах по К’єльдалю. Особлива увага при проведенні досліджень приділялася дотриманню правил техніки безпеки.


В секторі хроматографічних досліджень студентам продемонстрували роботу приладів рідинної та газової хроматографії, пояснили принцип їх роботи та механізм проведення калібрування. Сьогодні гостро стоїть питання фальсифікації жирових продуктів, зокрема вершкового масла, в яке досить часто додають рослинні олії. За допомогою методу хроматографії неякісні харчові продукти швидко виявляють, що запобігає їх реалізації.
Варто відзначити, що робота на базі УЛЯБП АПК виконується на високому професійному рівні, що засвідчує Національне агентство з акредитації України та підтверджується Атестатом.
Юлія Гриб,
асистент кафедри ветеринарної
гігієни ім. проф. А.К. Скороходька