Молоді вчені НУБіП України обговорили актуальні питання лідерства в освіті і науці

12 травня 2018 року

      Засідання круглого столу молодих вчених «Лідерство в освіті і науці» відбулося за підтримки керівництва Університету, Спілки молодих вчених НУБіП України, Ради молодих учених при МОН і Асоціації наукових товариств студентів, аспірантів, докторантів і молодих учених міста Києва 27 квітня у Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

     Серед гостей НУБіП України і учасників круглого столу були представники – молоді вчені Київського національного торговельно-економічного університету, Інституту професійно-технічної освіти НАПН України, Інституту водних проблем і меліорації та Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця Національної академії аграрних наук України.

     Відкрили засідання виступи голови Спілки молодих вчених НУБіП України Марини Галат, яка розповіла про етапи виконання і особливості досліджень за проектом Британської ради «Розвиток лідерського потенціалу університетів», який нині виконується; члена Ради молодих учених при МОН, координатора Асоціації наукових товариств студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених ВНЗ м. Києва Ольги Романенко, яка акцентувала увагу присутніх на сучасних трендах лідерства серед молодих вчених у світі за підсумками конференції Європейської радимолодих науковців (EURODOC), що відбулася у квітні цього року у Фінляндії, делегатом від України якої вона була. Також Ольга Романенко запропонувала присутнім учасникам тему для обговорення щодо морального лідерства як фактору економічного розвитку.

     «Лідерство у історичному аспекті» ‒ тема доповіді наукового співробітника лабораторії електронних навчальних ресурсів ІПТО НАПН України Олександра Прохорчука, яка викликала жвавий інтерес учасників круглого столу.
     Також у ході обговорення круглого столу згадувались питання розвитку лідерських якостей, викликів молодих вчених – учасників грантів, конкурсів, а також роль рад молодих вчених і наукових товариств у розвитку лідерських якостей молоді.

     Учасники засідання також мали можливість ознайомитись з перлинами Ботанічного саду Національного університету біоресурсів і природокористування України. Стежками саду гостей провів голова Ради молодих вчених ННІ лісового і садово-паркового господарства Сергій Ковалевський. А також гості взяли участь у запуску однієї з найбільш сучасних і потужних моделей квадрокоптера під пильним керівництвом молодих вчених факультету землеупорядкування – Олександра Чумаченка і Олександра Шевченка.

  

Сподіваємось і на подальшу спільну роботу з науковою молоддю столиці!

Наталія Друзь,
секретар Спілки молодих вчених

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook