Клінічний центр «Ветмедсервіс» процвітає та квітне в бурхливому цвітінні дерев та квітів

27 квітня 2018 року

В ці чудові весняні дні студентів та викладачів факультету ветеринарної медицини радісно зустрічає Клінічний центр «Ветмедсервіс». Своїм цвітінням квітів та дерев навчально-науково-виробничий підрозділ надихає на позитивні емоції клієнтів клініки дрібних тварин з їхніми улюбленцями.



Проте, крім тепла, цвітіння квітів та хорошого настрою слід пам’ятати і про активізацію комах, зокрема, іксодових кліщів, які є перенощиками збудників небезпечних інвазійних хвороб, таких, як бабезіоз, піроплазмоз та ін. Живуть іксодові кліщі в лісах, парках, чагарниках, на луках та пасовиськах.  На свою здобич – собак, котів, кіз, овець, корів, коней вони чатують на траві, гілках дерев і кущів. Кліщ може робити стрибок для нападу на відстань 1–5 м.

На допомогу тваринам приходять лікарі клініки дрібних тварин, які проводять лікувальні  профілактичні та роз’яснювальні заходи власникам тварин.



У надважких випадках при бабезіозі та піроплазмозі собак рятує переливання донорської крові. Кров від тварин донорів в наявності є постійно у створеному «Банку крові тварин», що розташований на території клініки дрібних тварин за адресою: вулиця Полковніка Потєхіна 16.


 

Завідувач ННВ Клінічного центру «Ветмедсервіс» Соломон В.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook