Науковці університету на міжнародні науково-практичній конференції обговорили невирішені питання контролю безпечності харчових продуктів в Україні та ЄС

25 квітня 2018 року

    Відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Контроль безпечності харчових продуктів. Україна-ЄС: невирішені питання» присвячена 120-річчю Національного університету біоресурсів і природокористування України, яка була організована факультетом ветеринарної медицини. Захід здійснювався в рамках реалізації проекту Європейського Союзу Еразмус+ напряму Жана Моне – «Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС».

     У пленарному засіданні взяли участь представники Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Державного НДІ з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, Національного Еразмус+ офісу в Україні (проект ЄС), проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні», проекту ЄС «Підтримка впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС», українсько-швейцарського проекту «Розвиток органічного ринку в Україні», Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, факультетів ветеринарної медицини інших вищих навчальних закладів України.

     Учасників конференції привітали начальник науково-дослідної частини нашого університету Володимир Отченашко та директор НДІ здоров'я продуктивних тварин Дмитро Засєкін.

     Представлення освітніх програм ЄС Ерасмус+ та напряму Жана Моне, зокрема, зробила представник Національного Ерасмус+ офісу в Україні, менеджер з аналітичної роботи, координатор національної команди експертів з реформування вищої освіти, доктор пед. наук Жанна Таланова.

      Сучасними змінами в законадавстві з учасникими конференції поділилися заступник начальника управління безпечності харчових продуктів і кормів, начальник відділу безпечності харчових продуктів Держпродспоживслужби України Оксана Новохатня та експерт з питань законодавства проекту ЄС "Вдосконалення системи безпечності харчових продуктів в Україні" Галина Котик.

     Досвідом зміни системи контролю харчових продуктів на прикладі Болгарії та наголосом на основних принципах за якими має формуватитися система державног контролю згідно вимог ЄС поділилася гість конференції Міна Барова, що консультує Держпродспоживслужбу у питаннях реформування системи контролю.

     Міжнародні вимоги до підготовки фахівців ветеринарної медицини з розширеними компетенціями представила доцент Білоцерківського НАУ, кандидат ветеринарних наук Оксана Хіцька.

     Міждисциплінарний підхід до вирішення проблем безпечності харчових продуктів було представлено в доповіді доцента кафедри політичної економії КНЕУ Миколи Галабурди.

     Лідер проекту, професор кафедри ветеринарно-санітарної експертизи НУБіП Ольга Якубчак наголосила на проблемах сучасного регулювання сфери безпечності харчових продуктів та її регулювання.

     Під час роботи конференції заслухано та обговорено 120 доповідей, що охоплювали широке коло питань з безпечності та якості харчових продуктів і кормів. Крім того, в рамках конференції проведено воркшопи «Цілі, методи та інструменти сучасної системи контролю безпечності харчових продуктів у ЄС» та «Ярмарок ідей для Європейських грантів».

     Дякуємо ННІ лісового і садово-паркового господарства за гостинність і надану залу для проведення пленарного засідання.

 

Резолюція

Марія Галабурда


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook