Знайомимось з новинками квіткового ринку на FlowerExpo Ukraine-2018

23 квітня 2018 року

17-19 квітня у МВЦ на лівому березі відбулась чергова ХІІ міжнародна спеціалізована виставка з квіткового бізнесу, садівництва, ландшафтного дизайну та флористики Flower Expo Ukraine. У ній брали участь найвідоміші вітчизняні та зарубіжні (переважно з Нідерландів) компанії, які займаються селекцією, вирощуванням квітів, виробництвом садивного матеріалу, розсади,  а також багатьма іншими напрямками діяльності, що супроводжують квітковий бізнес,- від флористики до виготовлення обладнання для квіткових стін.

На базі Flower Expo Ukraine викладачі дисципліни «Квітникарство відкритого і закритого грунту» доценти Наталія Шевчук та Іванна Гаврись щороку проводять виїзні заняття з магістрами спеціальності «Садівництво та виноградарство». Це унікальна можливість ознайомитись із сучасним асортиментом квіткових рослин, селекційними новинками, дізнатись про модні напрямки у ландшафтному дизайні та флористиці.

Експозиція Асканії-Флори, як завжди, в центрі уваги! Дизайнери найбільшого в Україні виробника троянд влаштували на цей раз грандіозний «тунель кохання» із квіткових сердець. 

Павільйон «Камелії» теж здивував своїм масштабом і креативними ідеями. 

На Flower Expo традиційно влаштовуються майстер-класи зі складання квіткових композицій, битви флористів, тематичні виставки модних букетів…


За останній рік з’явились нові оригінальні сорти хризантем, троянд, фаленопсисів. 

Крім традиційних культур, увагу привертають менш поширені левкої, антиринуми, целозії.

Студентам було цікаво дізнатись, як із білосніжних квітів отримати різнобарвні.

Аерокультура орхідей і романтика квітучої сакури.

Квітучі стіни – один з основних трендів в озелененні приміщень. 

Більшість нових сортів троянд на жаль не мають аромату.  Однак троянди Остіна дуже запашні!

Інформації та феєричних вражень від міжнародної квіткової виставки залишилось у студентів дуже багато, як і фотографій для Instagram і Facebook

 

Наталія Шевчук, доцент кафедри садівництва

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook