Відтворення та біоморфологія репродуктивних органів тварин – тема обговорення українсько-польського круглого стола

19 квітня 2018 року

     16 квітня 2018 року на базі кафедр акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин та анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка розпочав роботу українсько-польський круглий стіл «Відтворення та біоморфологія репродуктивних органів тварин». Участь у ньому взяли наші колеги з Вроцлавського природничого університету – габітовані доктори ветеринарної медицини професори Ян Твардоня та Роланд Коздровський.

     Перед початком роботи учасники хвилиною мовчання вшанували пам'ять колишнього завідувача кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин Віталія Любецького.
     Згідно програми першого дня, польські професори прочитали лекції для магістрів і бакалаврів факультету ветеринарної медицини на теми «Профілактика маститів корів» (Ян Твардонь) та «Менеджмент статевого циклу та овуляції у кобил» (Роланд Коздровський). Вони викликали значну зацікавленість як у студентів, так і у викладачів.

     Крім того, на кафедрі акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин відбулось засідання круглого столу. Основною темою обговорення на ньому стали стратегія розширення співпраці між спорідненими кафедрами, проведення спільних наукових досліджень та висвітлення результатів у міжнародних наукових виданнях.

Юрій Жук,
доцент кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook