Програма енергозбереження НУБіП. Як заощаджувати воду?

9 квітня 2018 року

ЗАОЩАДЖУЄМО ВОДУ!

1. Використання проточної води для миття посуду призводить до втрати в середньому 15 літрів води за хвилину. Доцільно мити посуд в мийці випуск якої перекритий пробкою.
2. Не варто використовувати проточну воду для підігріву і охолодження напоїв та продуктів харчування.
3. Приймаючи ванну, що наповнена лише на половину – Вами витрачається 200 літрів води. Приймаючи душ – протягом 5-ти хвилин Ви витрачаєте біля 100 літрів води.
4. Якщо у ванній кімнаті достатньо тепло і Ви вибрали душ – виключайте воду під час намилення.
5. Економно і дуже зручно чистячи зуби скористатися індивідуальним стаканчиком з водою, в якому після процедури можна зберігати щітку.
6. При голінні бажано замість постійного протоку використовувати воду, налиту в чашу умивальника, випуск якої перекритий пробкою.
7. Для зменшення витрат води доцільно встановлювати змішувачі водозаощаджувального типу з однією рукояткою.
8. Не прикладайте великих зусиль при закриванні вентильних змішувачів. Це продовжить час експлуатації ущільнювальної прокладки.
9. Для усунення витоків води через змивний бачок унітазу в разі зростання тиску в нічний час – перекривайте кран подачі води (на ніч). Для регулювання роботи змивного бачка зверніться до слюсаря-сантехніка.
10. Контролюйте стан водозапірної арматури. Не допускайте протікання води (10 краплин води за хвилину – 2000 втрачених літрів води за рік!).

 

Навчально-науковий інститут енергетики,
автоматики і енергозбереження НУБіП України
www.nubip.edu.ua

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook