ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження – компанія BLUMENBECKER: підтримуємо зв'язки з роботодавцями

10 березня 2018 року

    Березень на кафедрі автоматики та робототехнічних систем ім. академіка. І.І. Мартиненка розпочався із зустрічі студентів 4 курсу спеціальності 151 "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології" з випускником кафедри, а нині представником німецької фірми BLUMENBECKER Володимиром Ботвіним. Саме ця фірма має свої представництва в багатьох країнах світу, а її працівники проектують, монтують та супроводжують системи автоматизації складних технічних об'єктів (деревооброблювальні заводи, заводи з виробництва автомобілів, робототехнічні комплекси, тощо).

     Володимир Людвігович закінчив НУБіП України і після аспірантури та успішного захисту дисертації працював на кафедрі на посаді доцента, а пізніше, за результатами конкурсного відбору – на фірмі BLUMENBECKER, де і нині автоматизує складні сучасні виробництва. Періодично, на прохання кафедри, він зустрічається із студентами та інформує їх про жорсткі умови відбору фахівців на ринку праці: заявки поступають не лише від жителів України, а обирають - найкращих. Ось і тепер він довів до відома присутніх, де йому і його колегам довелось працювати в останні роки – це Україна, Польща, Німеччина, Китай, Тайвань, Бразилія та ін. І скрізь потрібно було демонструвати фахові знання та самостійно знаходити рішення у непростих виробничих ситуаціях. Це стало можливим лише завдяки виробленому ще за часів навчання на кафедрі (пізніше в аспірантурі) умінню невпинно вдосконалюватись, постійно оволодіваючи новими знаннями.

    Студенти уважно слухали, активно цікавились умовами проходження конкурсного відбору. Особливо цікавими були для четвертокурсників виступи студентів магістратури, які лише перед Новим 2018 р. завершили своє практичне навчання протягом 3,5 місяців (виробнича та переддипломна практика) саме в цій фірмі і зуміли заявити про себе як про майбутніх її фахівців. Без сумніву, такі зустрічі є корисними для усіх учасників: студенти і науково-педагогічні працівники орієнтуються до вимог ринку праці, а виробництво – на майбутніх працівників.


Ігор Болбот,
заступник директора
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook