Зустріч майбутніх магістрів лісового господарства з випускниками університету минулих років

25 лютого 2018, 17:34

 Цікавою, незабутньою і надзвичайно змістовною була зустріч майбутніх магістрів лісового господарства з випускниками університету, яка відбулася в стінах Alma mater наприкінці тижня. Делегація керівників Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства на чолі з першим заступником начальника обласного управління Павлом Степановичем Золотим, після успішного представлення в Державному агентстві лісового господарства України звіту за 2017 рік, відвідала Навчально-науковий інститут лісового і садово-паркового господарства. Серед членів делегації більшість – колишні випускники лісогосподарського факультету, зокрема: заступник начальника управління, випускник 1989 року Олександр Петрович Семенець; начальник відділу лісового та мисливського господарства, випускник 1975 року Віктор Володимирович Самсонов; головний мисливствознавець області, випускник 1994 року Віталій Миколайович Красов; головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства, випускник 1986 року Анатолій Федорович Лобода.
Перший заступника начальника управління П.С. Золотий розповів студентам про лісову галузь Хмельниччини, сучасні особливості і тонкощі лісівничої роботи, досягнення працівників управління, виклики та проблеми сьогодення, головні завдання, які належить виконати у близькій і далекій перспективі та відповів на питання студентів. В групі магістрів спеціалізації «Поновлення та розведення лісу» навчаються і студенти з Хмельницької області, які розповіли про свої магістерські роботи, відмітили високу якість навчального процесу та запевнили колег-земляків, що неодмінно через рік ввіллються в дружню родину лісівників Хмельниччини. Наприкінці виступу П.С. Золотий запросив студентів магістратури проходити виробничу практику на базі передових лісогосподарських підприємств області і запевнив, що лісівники забезпечать необхідні умови для їх якісного стажування на виробництві.
Випускники факультету В.В. Самсонов, О.П. Семенець, В.М. Красов, А.Ф. Лобода у своїх
виступах згадали високопрофесійний, цікавий навчальний процес, постійну підтримку і увагу викладачів, які дозволили отримати ті знання та навички, які допомагають їм сьогодні вирішувати проблеми та приймати правильні рішення в складних та іноді непередбачуваних умовах української економіки. При цьому вони зазначили, що усіма фаховими здобутками та особистими досягненнями завдячують рідному університету, професорсько-викладацькому складу, славним традиціям та особливому духу, що витає в його стінах, а роки навчання в Alma mater назавжди залишились для кожного з них одним із найяскравіших та найщасливіших періодів у житті.
Коротку екскурсію по інституту для делегації з Хмельниччини організував і провів завідувач кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій, професор В.М.Маурер. Гості були вражені позитивними змінами, що відбулися в корпусах НУБіП України, кафедрах інституту, в реконструйованому музеї лісових звірів і птахів імені професора О.О.Салганського та в оновленому ботанічному саду.

  

На завершення зустрічі її учасники домовилися про подальшу співпрацю з профорієнтаційної роботи серед учнів-випускників шкільних лісництв, надання дорадчо-консалтингових послуг, виконання реальних магістерських робіт та їх попереднього захисту в підприємствах області і цілеспрямованої підготовки майбутніх фахівців для потреб обласного управління.

О.Ю. Кайдик
Доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook