Святкування Нового року продовжується…

13 лютого 2018 року

9 лютого в Україні пройшли урочисті заходи з нагоди святкування Китайського Нового Року, або свята Весни – найдавнішого із свят народів Східної Азії, яке наповнене символізмами, елементами віковічного успадкування та яскравими враженнями. За місячно-сонячним календарем, за яким жителі Піднебесної ведуть літочислення, це – 4716-й рік.
В Україні навчається більше 5 тисяч студентів з Китаю. Під час Нового року вони особливо сумують за своїми рідними, традиційними святковими стравами та гуляннями. Саме тому відділом освіти Посольства Китайської народної Республіки за сприяння Київського університету імені Бориса Грінченка, було ініційовано та організовано святковий концерт.

Відзначити Новий рік до Києва приїхали представники китайської діаспори, бізнесу, громадських організацій та китайські студенти з Харкова, Львова, Одеси, Запоріжжя й інших міст України.
Від нашого університету на свято було запрошено делегацію студентів та викладачів яку очолив проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша. Студенти Жен Лей (магістрант факультету землевпорядкування), Тан Сяо Сун (першокурсник факультет ветеринарної медицини) та Ло Ле (слухачка підготовчого відділення для іноземних громадян) брали активну участь в організації свята та були достойно представлені серед китайської молоді.

З вітальним словом до всіх присутніх звернувся Посол Китаю в Україні Пан Ду Вей, який побажав щасливого Нового Року, здоров’я та процвітання нашим країнам. Він відзначив, що кожного року лави українських вишів поповнюються китайськими студентами і це є позитивним імпульсом для розвитку українсько-китайських відносин.

Концертна програма була наповнена яскравими виступами китайських та українських художніх колективів. Учасники та глядачі мали можливість зануритись в атмосферу народних традицій, обрядів, пісень, танців. Завершальною частиною святкового дійства стало смачне частування гостей стравами національної кухні та можливість взяти участь в кулінарному майстер-класі.

Святкування китайського Нового року − найкращий час для віднаходження світової рівноваги, час, коли необхідно щиро бажати навколишнім миру та щастя.

 

Магістрант факультету землевпорядкування
Жен Лей

Заступник директора ННЦ міжнародної діяльності
Афанасенко В.Ю.

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook