Співпраця науковців і виробників у межах конференції «Перспективи розвитку сучасних лакофарбових покриттів для деревини»

31 січня 2018 року

     25-26 січня 2018 року на кафедрі технологій та дизайну виробів з деревини пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція, присвячена 120-річчю НУБіП України. У її межах пройшло засідання технічного комітету ТК-168 «Лаки та фарби» під головуванням Володимира Удовіченка.

    Основною темою конференції, яку відкрив директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида, став огляд перспектив розвитку сучасних лакофарбових покриттів для деревини. Про проблеми підготовки високоякісних спеціалістів галузі у сучасних умовах говорила завідувач кафедри технологій та дизайну виробів з деревини Олена Пінчевська.

     Особливої уваги заслуговує доповідь виконавчого директора Асоціації українських виробників лакофарбової продукції Олександра Бричка «Особливості впровадження євростандартів у виробництво лакофарбових матеріалів в України».

     Серед учасників конференції були присутні представники відомих фірм з виготовлення та постачання лакофарбових матеріалів ТОВ «ЛФЗ «Аврора» (м. Черкаси) Т. Пашкова, «Флексорес» О. Кравченко (м. Львів), ВП «Полісан» Д. Сизоненко (м. Суми).

    Окрім того, з доповідями виступили науково-педагогічні працівники кафедри технологій та дизайну виробів з деревини. Зокрема, висвітлено питання ефективності захисних матеріалів для деревини, технологічності їх нанесення, контролю якості та надійності покриттів.

     У результаті засідання комітету було прийнято методом підтвердження два стандарти EN 927-1 та EN 927-3 для лакофарбових покриттів.

С. Новицький,
лаборант кафедри технологій та дизайну виробів з деревини

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook