Науковий і педагогічний досвід Поморської академії у Слупську – викладачам НУБіП України

19 жовтня 2017 року

У продовження тісної і продуктивної співпраці між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Поморською академією у Слупську (Польща) у рамках відповідної угоди про подвійні дипломи та співпрацю на запрошення приймаючої сторони студенти гуманітарно-педагогічного, захисту рослин, біотехнологій та екології, аграрного менеджменту відбули на навчання, а викладачі зазначених факультетів, серед яких доцент кафедри педагогіки Ольга Наконечна, пройшли стажування відповідно до індивідуальних програм.

Спершу було загальне знайомство з польським вишем, адміністрацією, зокрема з проректором з навчання та студентських справ Danuta Gierczynska та проректором з науки Aleksander Astel, начальником навчального відділу Paulina Szmielinska-Pietraszek, деканом факультету соціальних наук Miroslaw Patalon, директором інституту педагогіки та соціальної роботи Grzegorz Piekarski та його заступником.

Особливо вразила сучасна матеріально-технічна база академії, нестандартний спосіб проведення занять та неформальна обстановка, якій сприяють креативний і водночас академічний інтер’єр навчальних приміщень, лабораторії, максимально наближені до реальних виробничих умов, і бібліотека, а точніше, сам процес організації доступу до бібліотечних ресурсів. Так, три кліки – і от тобі доступ до світових наукометричних баз із можливістю завантажити повнотекстові варіанти наукових публікацій. Все для максимальної зручності відвідувачів. Так що працювати тут і хочеться, і приносить задоволення. Вирізняється робота видавничого центру академії. Тут виготовляють не тільки поліграфію, а й сувенірну продукцію з атрибутикою академії. А ще тут працюють коректори наукових видань іноземними мовами.

Зацікавив досвід підготовки фахівців-реабілітологів, яка відокремлена від соціальної роботи, а тяжіє саме до педагогічної реабілітації. Звісно, що для цього і база відповідного рівня, і фахівці, які на ній навчають.

У ході стажування визначено напрями проведення конкретних спільних міждисциплінарних наукових досліджень, публікацій, наукових заходів.

Автор цих рядків висловлює вдячність ректорові університету Станіславу Ніколаєнку, декану гуманітарно-педагогічного факультету Василю Шинкаруку та приймаючій стороні на чолі з ректором академії Zbigniew Osadowski за надану можливість пройти стажування.

Ольга Наконечна

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook