Клименко К.О. в прямому ефірі телеканалу «UA: Перший»

12 жовтня 2017 року

12 жовтня 2017 року в прямому ефірі телеканалу «UA: Перший» гостем програми «Тема дня» у якості запрошеного експерта в галузі міжнародного права був доцент кафедри історії і політології гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України, к.ю.н., адвокат Клименко К.О.

Відео за посиланням

 
Темою дня за критеріями суспільної значимості було обрано Рішення ПАРЄ щодо українського закону про освіту. Сторони намагалися дати прості відповіді на питання і факти, що хвилюють звичайних українців, зокрема щодо значення такого рішення і його наслідків, до чого воно зобов`язує Україну і чим загрожує у майбутньому? Також було акцентовано увагу на недоліках зовнішньої та внутрішньої комунікації України на стадії підготовки і прийняття таких важливих політичних рішень і запропоновано можливі напрями дій.
 
Як відомо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила закон "Про освіту", яким, зокрема, запроваджують 12-річну середню освіту, а мовою освітнього процесу в навчальних закладах визнають державну мову – українську.
 
В Угорщині, Румунії, Польщі, Болгарії, Росії й Греції висловили стурбованість у зв'язку з нормами цього закону, що стосуються мови навчання представників національних меншин України.
 
28 вересня Міністр закордонних справ Павло Клімкін спрямував закон про освіту на експертизу до Венеціанської комісії.
12 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи засудила мовну норму нового закону про освіту без консультацій із представниками нацменшин і закликала Україну врахувати всі без винятку рекомендації Венеціанської комісії.
 
 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook