Першокурсники спеціальності «Агрономія» побували у Національному військово-історичному музеї України

8 жовтня 2017 року

     Першокурсники спеціальності «Агрономія» разом з куратором доцентом кафедри органічної, фізичної і колоїдної хімії та хімії пестицидів Оленою Хижан відвідали Національний військово-історичний музей України.
     Вони познайомилися з історією розвитку військової справи на теренах України, починаючи з давніших часів до сьогодення. В музеї представлені експонати часів Київської Русі, періоду козацтва, першої та другої світовій війні, національно-визвольного руху 1917-1922 рр., експозиція «Збройні Сили на захисті суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості України».

     Особливу увагу студентів привернули експонати, присвячені гетьману Павлу Скоропадському, чиї нагороди зберігаються у фондах музею. Група ознайомилася з документами, оригінальними зразками зброї, особистими речами учасників подій, унікальними світлинами тощо.

     І, звісно, окрема мова про виставку, присвячену подіям на Сході України. Тут представлені покручені та пробиті шматки броні, а також приватні листи, документи, особисті речі, прапори, що побували у боях, записані на телефон інтерв'ю, фотографії з перебігу бойових дій та дозвілля наших солдат тощо. Кожен з експонатів має свою історію – трагічну і героїчну, що розповідає про долю людей, які проявили мужність і стійкість у бою з ворогом.

Лідія Нестерова,
завідувач кафедри органічної, фізичної
і колоїдної хімії та хімії пестицидів

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook