Студенти-майбутні перекладачі взяли участь у святковому відкритті Року німецької мови у Києві

25 вересня 2017 року

У Києві пройшов фестиваль на честь відкриття Українсько-німецького року мов. Фестиваль розпочався з велопробігу від Європейської до Контрактової площі, де відбувся найбільший урок німецької мови з прямою трансляцією з інших міст України. Впродовж дня гості фестивалю мали можливість зробити перші кроки у вивченні німецької мови, завдяки участі у безкоштовних мовних інтерактивних майстернях, граючи у футбол, беручи участь у конкурсі «Європа у пазлах», і, навіть, куштуючи страви німецької кухні.

  

  

На фестивалі були представники різноманітних шкіл, гуртків і просто шанувальники німецької мови й культури. І, звісно, студенти нашого університету не могли пропустити цей захід.

Ми мали нагоду не тільки спостерігати за демонстрацією новітніх технологій і просто гарно провести час, а взяли активну участь у квесті, який був частиною програми фестивалю. За допомогою смартфонів, підказок та онлай-карти ми мали здобути таємні коди. Найактивніші отримали подарунки, а купу позитивних емоцій та вражень отримали всі. Відвідати захід прийшли не тільки студенти, а й викладачі кафедри іноземної філології: Амеліна С.М., Білоус Н.В., Качан Г.С.

Для наймолодших відвідувачів у маленькому лялькову театрі була поставлена казка. Маючи навіть дуже низький рівень знань німецької, було приємно спостерігати за живою мовою.

  

  

  

Увечері фестиваль закривали відомі українські та німецькі виконавці. Було кумедно, але приємно слухати українські пісні у виконанні іноземних гостей.

Анастасія Анікеєва,
студентка магістратури
гуманітарно-педагогічного факультету

 
 

 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook