Навчання і творчість поряд

23 вересня 2017 року

Здається, лише нещодавно біговими доріжками центрального стадіону НУБіП України, нові враження від перших занять у творчих колективах і студіях нашого університету, якими керують НПП кафедри культурології.

«Що вибрала для себе, якою творчою справою, окрім навчання, вирішила займатися?» – поцікавилася я у студентки факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Анни Бовкун. «Усіма! – відповідає першокурсниця. – Танцюватиму у студії бального танцю «Чарівність», співатиму у хоровій групі народного ансамблю пісні і танцю «Колос», а ще продовжуватиму займатися грою на сопілці в мистецькій студії «Сім сходинок». До речі, цьогоріч серед студентів факультету захисту рослин багато талановитих інструменталістів, яких, сподіваємось, зможемо побачити на університетській сцені вже незабаром: на творчому вечорі, присвяченому Міжнародному дню освіти.

Мистецька студія Сім сходинок

А от Альберт Рубанка з механіко-технологічного факультету обрав балетну групународного ансамблю пісні і танцю «Колос», адже, як каже, вже танцював навіть бойовий гопак. А ще хоче бути вокалістом в чоловічому ансамблі «Амеро», тому разом із Сергієм Онопрієнком тричі на тиждень наполегливо відвідує заняття з вокалу. А першокурсники цього ж факультету Стелла Гройсман і Олександр Василенко уже можуть відчувати себе зірками: їхні дзвінкі професійні дикторські голоси звучали і на Дні знань, і на спортивному святі до 60-річчя спартакіади в НУБіП, і на товариському матчі між збірною НУБіП з футболу та Національною збірню ветеранів футболу.

Студенти гуманітарно-педагогічного факультету Олег ГавриленкоЯрослав Русин.Олексій Черкасенко вирішили створити вокально-інструментальний гурт, тому для занять обрали мистецьку студію «Сім сходинок» і з задоволенням приходять в інструментальну не лише на заняття студії, а й у бідь-який вільний від занять час.

А минулої п’ятниці біля навчального корпусу № 3 стало трохи більше сонця: то заблищали у руках першокурсників відреставровані духові інструменти – і через кілька хвилин з аудиторії № 313 вже звучало «Нello, Dolly». Нехай ще не зовсім злагоджено і голосно, проте студентифакультету ветеринарної медицини Андрій Шкребень і Микола Богкун впевнені, що з їхньою допомогою естрадно-духовий колектив в університеті відродиться.

Перші консультації для духовиків

Зазавучала мелодія

     Студенти факультету тваринництва і водних біоресурсів Ярослав Бойко і Владислав Колодов вирішили спробувати свої сили в образотворчому мистецтві, тому відвідали заняттяхудожньої студії «Голосіївська палітра», яка до Дня художника (9 жовтня) оголошує конкурс образотворчого і фотомистецтва «НУБіП – мій дім». Близько 100 першокурсників прийшли на перше заняття студентського народного театру «Березіль», тож роботи керівникові колективу буде чимало!

Заняття у студії Голосіївська палітра

     Колективи радо зустрічають поповнення, але вже протягом вересня неодноразово ставали окрасою різноманітних заходів в університеті і за його межами. Так, ансамбль бального танцю «Чарівність»вокальний ансамбль «Октава» і солісти студії академічного співу вітали зі 105-річчям Немішаївський агротехнічний коледж, солісти студії естрадного співу спеціально для кафедри фізичного виховання і шанувальників спорту збагатили свій репертуар «We are the champions», котра вже прозвучала на спортивних баталіях. Солістку Антоніну Штику запросили як зірку в дитячий табір «Артек» під Києвом для проведення конкурсу «Зірка плюс зірка», а улюбленця шанувальників вокалу Дмитра Карачевського ми чекаємо з ІІІ Міжнародного фестивалю української культури (Іспанія, Барселона).

  

Антоніна Штика в Артеку

Чарівність у Немішаєво

     Нагадуємо: записатись до творчих студій кафедри культурології (народний ансамблю піні і танцю «Колос» імені Станіслава Семеновського – хорова і балетна групи, студентський народний театр «Березіль», мистецька студія «Сім сходинок», хоровий ансамбль «SOUL», вокальний ансамбль «Октава», вокальний ансамбль «Амеро», студія естрадного співу, студія академічного, естрадного і джазового співу, студія бального танцю «Чарівність», хореографічний ансамбль «Сузір’я DANCE», естрадно-духовий оркестр, мистецька студія «Голосіївська палітра», гуртки «Декоративна флористика», «Мистецтво сервірування», студія любителів театру «Мельпомена», мистецька вітальня «Золота ліра», прес-студія «Ідеал» та ін.) можна унавчальному корпусі № 3, кім. 317. Тут ви зможете отримати консультацію, під чиїм керівництвом, яким видом мистецтва і у якому жанрі займаються студії, які можливості вони пропонують.

Заходьте, приєднуйтесь, пропонуйте !

Ірина Майданюк

 
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook