На факультеті відбулася зустріч зі студентами-контрактниками стосовно зміни вартості навчання та можливості отримання податкової знижки від держави

21 вересня 2017 року
Деканат ФАМ

 21 вересня 2017 року деканат факультету аграрного менеджменту зібрав студентів контрактної форми навчання для організації укладання додаткових угод щодо оплати за навчання. Заступник декана Новак Олександр Володимирович повідомив про необхідність виконання Наказу ректора № 763 від 15 серпня 2017 року "Про зміну вартості навчання на 2017/2018 н. р. для студентів 2-го і наступних років навчання". Підвищення вартості відбувається згідно законодавчих підстав у межах офіційного рівня інфляції за минулий рік. Студентам запропоновано укласти додаткові угоди та оплатити за І семестр 2017/2018 навчального року до 1 жовтня 2017 року.

На зборах студенти також були поінформовані про можливість отримання податкової знижки від держави для їх батьків, які сплачують вартість їхнього навчання в Університеті. Про особливості отримання податкової знижки з податку на доходи фізичних осіб розповіла доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Дробот Наталія Миколаївна. Згідно Податкового кодексу громадяни, які офіційно працюють та оплатили навчання своїх дітей, або за своє навчання (для заочної форми навчання) мають право на отримання податкової знижки у розмірі 18% від сплачених коштів. Щоб отримати повернення частини сплачених коштів необхідно: написати заяву для фіскальної служби, заповнити декларацію про доходи, підготувати перелік документів (ксерокопія та оригінал договору з навчальним закладом; ксерокопії та оригінали квитанцій про сплату за навчання у 2016 році; ксерокопія та оригінал свідоцтва про народження дитини; ксерокопія та оригінал ідентифікаційного номеру дитини; ксерокопія та оригінал ідентифікаційного номеру батьків; довідка про нараховану заробітну плату, утриманий податок на доходи фізичних осіб та єдиний соціальний внесок (форма 3 з бухгалтерії за місцем роботи) та подати до відділення Державної фіскальної служби за місцем реєстрації до 31 грудня поточного року при відшкодуванні за минулий рік.

 

Більше інформації дивіться за посиланням:   презентація

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook