На базі факультету інформаційних технологій відбувся ІI етап Всеукраїнської олімпіади з програмування (ACM/ACPC)

18 вересня 2017 року
     16 вересня на базі факультету інформаційних технологій НУБіП України відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування (змагання із спортивного програмування АСМ-ІСРС (Association for Computing Machinery/International Collegiate Programming Contest). Факультет інформаційних технологій проводить цей захід вже шостий раз.
  
     АСМ-ІСРС є наймасовішою всесвітньою студентською олімпіадою і викликає величезний інтерес серед студентів, які спеціалізуються в сфері інформаційних технологій. Всеукраїнська студентська олімпіада з програмування є складовою частиною відбіркових змагань першості світу і проводиться за узгодженими з нею правилами (http://icpc.baylor.edu/). Кожна команда складається з трьох учасників. Для вирішення 13 задач різної складності, викладених українською та англійською мовами, командам надається один комп’ютер і 5 годин. Мовами програмування на ІI етапі олімпіади є: С, С++, Java. Користуватися допоміжними джерелами інформації або електронними пристроями заборонено. Перевірка розв'язків здійснюється автоматично через онлайн систему проведення олімпіад ejudge.
     Команда волонтерів – студенти факультету інформаційних технологій – допомагали учасникам олімпіади облаштувати робоче місце.
 
     На офіційне відкриття олімпіади з привітальним словом завітав проректор з навчальної та виховної роботи НУБіП України, д.е.н. Кваша Сергій Миколайович. Також учасників олімпіади вітала декан факультету інформаційних технологій, д.пед.наук Глазунова Олена Григорівна.
      
      
     Родзинкою цьогорічної відбіркової олімпіади до першості світу стало пряме включення з нашого майданчику. Трансляція здійснювалася організаторами разом з американською компанією Лайвстрим. Ведуча Ірина Ясенова провела інтерв’ю з деканом факультету Оленою Глазуновою та тренерами команд: Беллою Голуб (НУБіП України), Олексієм Ткаченко (НУБіП України) та Віталієм Левківським (ЖДТУ). Переглянути трансляцію можна за посиланням (включення з нашого майданчику починається на 56 хв 22 сек відеопотоку). Провів трансляцію студент четвертого курсу спеціальності "Комп'ютерні науки" Андрій Петлицький, режисер трансляції асистент кафедри комп'ютерних наук Дар'я Ящук.
     Усім учасникам була надана комп’ютерна техніка однакової потужності, що забезпечило рівні умови роботи. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     Після напруженої п’ятигодинної роботи учасників олімпіади запросили на церемонію нагородження. Оголосили результати (pdf) і переможців.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
7 команд, які пройшли в першу группу: 7 команд, які пройли в другу групу:

KNU_KEK
NTUU_KPI_Hindenburg
KNU Circular_Saw
KNU_$teamName
KNU_WakeUp
KPI_BayWatch
NTUU_KPI_ZeDaw

         NTUU_KPI_Hindenburg            ZSTU_4yx-4yx
KNEU_Binary
NUBiP_ShortCircuit
CNUT_Scarlet_Crusade
NUBiP_#timeless
NUBiP_Enigma

Вітаємо переможців і бажаємо подальших успіхів!

Ірина Ясенова,

доцент кафедри комп'ютерних наук

фото Андрій Петлицький

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook