Розпочинається набір студентів на кафедру військової підготовки

2 лютого 2018 року

Шановні студенти!

    Кафедра військової підготовки Національного університету біоресурсів і природокористування України розпочинає конкурсний відбір для проходження військової підготовки за програмою офіцера запасу (командира підрозділу).

 

     Кафедра військової підготовки НУБіП України надає можливість поглиблено вивчити електричне й спеціальне обладнання бойової бронетанкової й автомобільної техніки, навчитися організовувати й командувати колективом підлеглих, інтелектуально розвинутися, підвищити науково-технічний рівень, навчитися формувати науково-технічні матеріали, одержати патенти України, авторські свідоцтва, опублікувати наукові статті, конференції, семінари за різними напрямками науково-технічної діяльності для курсових, дипломних, магістерських та наукових робіт. Розучування й тренування прийомів володіння холодною зброєю й рукопашного бою.

Конкурсний відбір триває по 24 березня 2018 року.

     Бажаючим пройти військову підготовку, необхідно подати наступні документи:

1. Заява на ім’я декана факультету (з резолюцією декана).
2. Автобіографія (яка складена власноручно).
3. Копія паспорту (стор. 1-3, 11 - все на одному аркуші А-4) – 3 шт.
4. Копія ідентифікаційного коду (кожен окремо на А-4) – 3 шт.
5. Фото 3х4 – 5 шт., фото 9х12 – 2 шт. (фото в костюмі та сорочці).
6. Довідка про навчання у ВНЗ із середнім балом.
7. Копія приписного свідоцтва (ступінь обмеження за станом здоров’я, ступінь обмеження не більше СО-3) (на А-4) – 1 шт.
8. Медична довідка з військкомату про придатність до навчання на військовій кафедрі (направлення на медичну комісію у військомат брати на кафедрі військової підготовки).

     Усі, хто бажає отримати додаткову спеціальність, з подальшим працевлаштуванням у «силових» структурах (Збройних Силах, СБУ, Національній гвардії, Міністерстві внутрішніх справ, Державній прикордонній службі, Національній поліції, ДССТ та інших) чекаємо вас з документами за адресоювул. Героїв Оборони, 18а.

Додаткову інформацію можна дізнатися за телефонами: (044) 527-89-93, 527-89-94.

  

     Переваги навчання на військовій кафедрі НУБіП:
1. Можливість не проходячи строкову військову службу виконати конституційний обов’язок.
     Законом України ”Про військовий обов’язок і військову службу” встановлено, що на строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров’я громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 25 років, які не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

2. Отримати звання офіцера запасу в стінах Національного університету біоресурсів і природокористування України.
     Наявність офіцерського звання відкриває можливість зробити кар’єру в державних органах влади та більшості силових структурах України (Збройних Силах України, Міністерстві внутрішніх справ, Службі безпеки України, Міністерстві доходів і зборів України, Державній прикордонній службі, Державній службі охорони, Державній службі України з надзвичайних ситуацій), що дозволить отримати відповідний ранг в системі державної служби та користуватись усім спектром соціальних прав та гарантій, передбачених законодавством України (забезпечення житлом, речовим майном, санаторно-курортним лікуванням, гідною пенсією тощо).

3. Отримати військову освіту без відриву від основного навчання.
     Заняття на кафедрі проводиться у виділений день зі звільненням студентів від занять за основним місцем навчання, що робить процес підготовки студентів більш цікавим, різноманітним та корисним.

4. Перевірити стан здоров’я, працювати в силових структурах України.
     Студенти, що виявили бажання навчатись на кафедрі, проходять медичний огляд, ідентичний вимогам усіх силових структур України.

5. Сформувати або розвинути в себе почуття колективізму, товариськості.
     Підготовка студентів здійснюється у складі навчальних взводів, відділень, бойових груп, що сприяє розвитку дружніх стосунків, взаємодопомоги, впевненості у своїх товаришах.

6. Навчити самодисципліні, організованості та відповідальності.
     Статутні вимоги та розпорядок дня виховують у студентів почуття самоконтролю та відповідальності за доручену справу, вчать визначати пріоритети, планувати власну дисциплінованість.

7. Навчити керувати людьми, розвивати лідерські якості.
     Студенти університету в майбутньому – це керівники реального рівня в державі. Під час навчання на кафедрі студенти виконують обов’язки командирів взводів та відділень, вчаться керувати та вимагати від інших виконання навчально-бойових завдань, опановують психологію людини в погонах.

8. Навчити володіти сучасною стрілецькою зброєю.
     Заняття зі стрілецької зброї та вогневої підготовки проводяться на зразках, що є на озброєнні у військових формуваннях України. В ході занять студенти поглиблено вивчають будову, бойові властивості, особливості застосування основних зразків озброєння та виконують бойові стрільби з автомата Калашникова, пістолета Макарова, різних модифікацій кулеметів, малокаліберної спортивної зброї та здійснюють метання імітаційних і бойових гранат, виконують вправи стрільб з танку, БМП (БТР).

9. Вивчити загальну будову та отримати навички водіння бойової техніки.
     Заняття проводяться із застосуванням сучасної бронетанкової техніки, яка перебуває на озброєнні Збройних Сил та інших військових формувань України.
      На навчальному зборі студенти виконують вправу з водіння танку, БМП (БТР), автомобіля на військовому полігоні.

10. Перевірити себе на здатність діяти в складних умовах та екстремальних ситуаціях.
     На практичних заняттях використовується вміння швидко приймати рішення, діяти у складних ситуаціях, формується віра у власні сили та здатності, гартується бойовий дух та витривалість.

Анатолій Есаулов,
завідувач кафедри військової підготовки

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook