Ректорат: на старті нового навчального року

21 серпня 2017 року

21 серпня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. І розпочав його ректор університету з короткої інформації про хід вступної кампанії. Вже можемо підбивати підсумки і робити грунтовний аналіз, зазначив він. Кілька цифр: на перший курс бакалаврату ми зарахували на 80 осіб більше, ніж минулого року, збільшилася частка контрактників. Близько 75% випускників технікумів, які не входять до нашої структури, подавали заяви до НУБіП. Середній бал вступників на базі молодшого спеціаліста в цьому році більше 188! До магістратури нашого університету подали заяви більше 200 випускників бакалаврату інших університетів. В цьому контексті не всі факультети і ННІ спрацювали рівнонапружено: частина запросила відмінників, переможців олімпіад і наукових конкурсів, а інші – лише спостерігали. Ми, як дослідницький університет, маємо залучати в магістратуру найкращих.

Сьогодні університет знаходиться на порозі нового навчального року. З планів на поточний та наступний тиждень: 22 серпня відбудеться засідання навчально-методичної ради, 23 – урочисте зібрання біля третього навчального корпусу з нагоди Дня прапора та Дня незалежності, 28 – ректорат, 29 – вчена рада, 30 – вчені ради факультетів та ННІ, 31 – урочиста посвята в першокурсники, а 1 вересня пройде традиційний День знань.

Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша акцентував увагу на формуванні академічних груп студентів нового набору. Кількість студентів в одній повинна бути не менше 25. Попередній розподіл говорить про те, що найбільша кількість груп першого курсу буде на факультеті ветеринарної медицини.

  

Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про хід аналізу економічної діяльності навчально-дослідних господарств, який буде представлений на окремій нараді. У жовтні на виконання досягнутих угод до університету завітає делегація з В’єтнаму, повідомив він.

Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про ремонтні роботи. До 28 серпня вони будуть завершені в гуртожитках. Наразі на дахах кафедри військової підготовки та 12 гуртожитку працюють покрівельники, йде облаштування фасаду 2 корпусу та фойє 4-го.

Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на проведенні тендерів, заготівлі кормів в навчально-дослідних господарствах. Він також прокоментував комісійну перевірку корпусів щодо готовності до нового навчального року. За її результатами позитивне враження від корпусу №15 та №8. А от в №2 та №4 стан справ гірший. Хоча ще є час навести лад.

Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Ігорю Ібатулліну – завершити перевірку навчально-дослідницької бази до нового навчального року. Сергію Кваші – проаналізувати книгу про видатних випускників, контролювати підготовку до Дня знань, внести пропозиції з активізації оформлення музею. Валерію Іщенку – довстановити водостічні системи на корпусах і гуртожитках, оформити територію до Дня прапора.

Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook