Навчально-дослідні господарства відзначили традиційні обжинки

10 серпня 2017 року

     У НДГ «Великоснітинське» ім. О. Музиченка традиційно відзначили обжинки. А що таке обжинки на Україні? Найперше – це вшанування хліборобів, які, попри спеку або проливний дощ, збирали урожай. Цьогоріч він у Великій Снітинці хоч і був в силу погодних умов меншим, ніж торік, але показники працівників господарства виявилися вищим, аніж загалом по Київській області. Всього намолочено 3690 тонн зерна при урожайності 43,9 ц/га. Для порівняння: урожайність ранніх зернових по області складає 35,9 ц/га.

 

     Щодо озимої пшениці, то її намолочено понад 3122 тонни за урожайності 49,3 ц/га (знову ж таки для порівняння, по Київщині цей показник 36,1 ц/га).

     З вітальним словом до винуватців свята і гостей звернувся директор господарства Микола Журавель. До його вітань долучилася ціла делегація з університету.

     Слова подяки від імені ректора Станіслава Ніколаєнка передав перший проректор Ігор Ібатуллін. Він відзначив, що за три останніх роки ми зуміли поставити господарство на правильні рейки і зараз – і у керівництва університету, і працівників «Великоснітинського» – є віра в те, що навіть в надскладних сучасних умовах господарювання можна успішно розвиватися і в державному секторі.  

     Ігор Ібатуллін підкреслив: сьогодні господарство, яке за перший зі згаданих трьох років зуміло повернути всі борги, має хороші показники і забезпечує більше 200 робочих місць. Але і плани на майбутнє великі. І найближчі – забезпечити вісім тисяч тонн сінажу для забезпечення отримання хороших надоїв, збирання соняшнику, кукурудзи і сої.

     Почесними грамотами НУБіП відзначені Микола Журавель, головний агроном Федір Воробей, головний інженер Олег Марчук, комбайнерів Олександр Перунов, Анатолій Діхтяр, Віктор Мельник, водії Павло Стецький, Ігор Кошара, Юрій Діхтяр, Вадим Лановий, завідувач зернового току Варвара Відьмук, вагарі Ганна Шпак та Ольга Михнюк.

     А директор Немішаєвського агротехнічного коледжу Володимир Альохін поставив у цих вітаннях своєрідну авторську крапку. Студенти коледжу стають свідками та безпосередніми учасниками всіх польових робіт і технологічних процесів, які проводяться у НДГ «Великоснітинське», зазначив він. І це – показовий зразок господарювання.

 

     Керівництво господарства теж не залишило своїх працівників без відзнак. Почесні грамоти і премії отримали багато з них: Анатолій Діхтяр, Олексій Шевчук, Олесандр Горбатюк, Ігор Кошара, Вадим Лановий, Петро Лобас, Павло Стецький, Олена Шець, Юрій Діхтяр, Дмитро Дзядевич, Сергій Запольський та інші, а також колективи інженерної служби, технічної швидкої допомоги, бухгалтерії, електроцеху і їдальні.

     Микола Журавель, висловивши подяку за турботу ректору Станіславу Ніколаєнку і членам його команди та науковим співробітникам, які буквально живуть проблемами господарства, запевнив: колектив «Великоснітинського» здатний виконати ті вагомі завдання, які ставить перед ними керівництво університету.

     Вшанувала хліборобів і районна влада. Їх вітали голова Фастівської райдержадміністрації Дмитро Воронін, голова районної ради Геннадій Симоненко, начальник районного управління агропромислового розвитку Петро Мартинчук. Подяками керівництва РДА відзначені трактористи Микола Дідик, Петро Шевчук, заступник директора НДГ Валентин Завадський, головний інженер Олег Марчук, головний бухгалтер Валентина Мартинюк та водій Василь Буркут.

 

 

 

     До речі, Фастівський район по збиранню ранньої групи зернових посів на Київщині друге місце, і в цьому – значна заслуга і працівників НДГ «Великоснітинське» ім. О. Музиченка.

Валентин Обрамбальський


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook