Вступ 2017: абітурієнти до бакалаврату – в очікуванні результатів вступу, магістратури – ще складають вступні випробування

31 липня 2017 року

 Ви бачили, як в Арабських Еміратах смажать яєчню прямо на розпеченому тротуарі? Не бачили? Тоді повірте на слово. Так само, як і про те, що практично такий температурний режим панує в ці дні у приймальній комісії: гарячі будні її працівників припадають саме на ці дні. Часто-густо її працівники засиджуються допізна, аби перевірити результати з тим, щоб абітурієнт на завтра вже мав відповідну інформацію. Не встигли стихнути пристрасті по бакалаврату, як вступні випробування розпочалися в магістратурі. Та про все за порядком.

 
Завтра вже мають бути опубліковані рейтингові списки вступників на азі повної загальної середньої освіти та молодших спеціалістів, які претендують на місця державного замовлення в бакалавраті. І тут знову ж напрошується сентеція: програючи в кількості (маючи на увазі заяви від вступників порівняно з минулим роком), виграли в якості – середній бал вступників з числа молодших спеціалістів 188,39, багато дипломів з відзнакою. З 458 осіб на базі молодшого спеціаліста, які претендують на місця держзамовлення, 190 чоловік мають «червоні дипломи». 
 
Першим студентом зразка 2017-2018 навчального року став Сергій Дорош, який успішно пройшов співбесіду на денну форму навчання спеціальності «Лісове та садово-паркове господарство». Учасник АТО, він так же по бойовому налаштований навчатися.
 
 
У магістратурі ж вступні випробування тривають. Сьогодні вчорашні бакалаври з 15 спеціальностей складали іспити з іноземної мови. Дружно залишили аудиторію, де складали англійську мову, студенти однієї з колишніх академгруп – майбутні фахівці з садівництва та виноградарства Денис Сольський, Яна Кусік, Владислав Калиниченко, Валентина Гончар та Іван Саваренюк
 
Цей же предмет складали й майбутні енергетики Михайло Рачинський, який кілька днів тому приймав присягу на вірність українському народу, Василь Мельник та Максим Ткач. Хлопці впевнені в знаннях, тож за результат не переживають: все буде добре. 
 
Нагадаємо, що вступні випробування в магістратуру на денну форму триватимуть до 5 серпня. А на заочну ще триває – до 14 серпня – прийом документів, вступні ж випробування – з 15 по 20 серпня. 
 
Валентин Обрамбальський
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook