Випуск агрономічного факультету 1977 року: вірність традиціям і турбота про alma mater

11 липня 2017 року

     Цими літніми днями відбулася чергова зустріч випускників агрономічного факультету Української сільськогосподарської академії 1977 року випуску.

    Одразу ж після закінчення навчання випускники пообіцяли один одному, що будуть зустрічатися через кожні 5 років і жодного разу не зрадили цій домовленості. На зустріч із студентською юністю приїхали 46 випускників із 98 які у 1977 році закінчили агрономічний факультет.
     Зустріч за традицією проходила в аудиторії 37 четвертого навчального корпусу - 40 років назад це був корпус агрономічного факультету.

     Ми бережемо, як реліквію, журнал обліку відвідування занять і виконання та здачі лабораторно-практичних робіт, домашніх завдань студентами курсу, якому уже біля 45 років. Його ми використовуємо один раз у п’ять років коли приїжджаємо на зустріч. Так було і цього разу. Старости (Анатолій Савюк, Валерій Смовж, Іван Пельтик, Валерій Панасюк) кожної із 4 груп зробили перекличку відмітивши тих, хто приїхав на зустріч і всі ми вшанували пам'ять наших однокурсників яких серед нас, на жаль, уже немає. За 40 років після закінчення академії 12 наших друзів не приїдуть на наступні зустрічі більше ніколи.


Перша академічна група


Друга академічна група


Третя академічна група


Четверта академічна група

     Вітали випускників доцент кафедри землеробства та гербології Олексій Павлович Кротінов, 5 річна онука Володимира Івановича Свити Ксенія продекламувала вітальні вірші, а 9 річна онука родини Олексія та Валентини Дармограй Мирослава виконала на бандурі і заспівала декілька народних і сучасних композицій. Дітям були вручені подарункові книжки і солодощі.

  

 

    В спогадах кожний випускник розказав про свої досягнення, успіхи, плани на майбутнє. Всі щиро дякували ректорату, особисто Станіславу Миколайовичу Ніколаєнко та декану агробіологічного факультету Віктору Олексійовичу Забалуєву - вони дбають про престиж та розвиток ВНЗу і факультету, які стали одними із кращих в Україні, збереження традицій, належний фаховий рівень випускників, які високо цінуються на ринку праці.
     Більшість випускників відмітили надзвичайну архітектурну привабливість, якої набув після ремонту адміністративний корпус, позитивне враження залишили ботанічний сад університету та сквер і бювет, де раніше був запущений старий сад. Особлива щира вдячність за пам'ять і шану вчених університету, наших вчителів і увіковічення їх на Алеї слави.
     Курс надзвичайно дружний, ми постійно спілкуємось, вітаємо один одного у дні народження та родинні і державні свята, сумуємо разом коли горе. На зустрічі приїжджаємо цілими сім’ями, разом із внуками.

    Душею курсу є Марія Порфирівна Гаврилуца яка за надскладних обставин до кожного може підібрати потрібні слова. За щирість, добро душі, небайдужість до долі кожного з ким навчалась від імені випускників курсу їй вручили спеціальний диплом і подяку.

     Спілкування випускників продовжилось неформально, де всі висловили бажання знову зустрітись через 5 років в мальовничому Голосієво, в аудиторіях і скверах рідної alma mater, 120-річний ювілей якої у 2017 році ми також будемо святкувати.

За дорученням випускників
староста курсу М.Я. Дмитришак

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook