Випускниця Шевченківського коледжу, що на Черкащині, Юлія Стецюра обирає факультет землевпорядкування НУБіП України

11 липня 2017 року

 Випускниця Шевченківського коледжу Уманського національного університету садівництва Юлія Стецюра продовжуватиме здобувати фах землевпорядника в НУБіП України. Чим зумовлений її вибір – у нашій з нею розмові.

– Розкажи коротко про себе. Які маєш досягнення в навчанні, можливо спорті?

     – Закінчила Шевченківський коледж. Завжди отримувала високі оцінки з фахових предметів. До речі, нещодавно в коледжі відбулося свято – «Студентське визнання», приурочене до Дня землевпорядника, де мені вручили грамоту як переможниці конкурсу «Кращий землевпорядник».

  – Чому обрала фах землевпорядника?
     – Я живу в невеличкому населеному пункті і вибір, де працювати після здобуття професії, невеликий. Але чим займається землевпорядник – знають всі! Це шанований фахівець, який потрібен при вирішенні багатьох питань. Він, зокрема, бере участь в підготовці матеріалів для оформлення договорів оренди, здійснює контроль за використанням та охороною земель; здійснює на території сільської ради облік і звітність у сфері регулювання земельних відносин, надає довідки громадянам про наявність земельних ділянок та їх розмір, а також здійснює багато інших функцій.
     І головне – коледж, в якому навчаюся, недалеко від хати (сміється), не потрібно далеко їздити. Однак після закінчення коледжу вирішила не зупинятися на досягнутому й навчатися далі – здобувати вищу освіту.

  – Чому саме НУБіП України?
     – Під час навчання в коледжі до нас приїжджала викладач кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Оксана Хворостенко, яка розповіла про переваги навчання в НУБіП. Вона розповіла про кафедру, на якій працює нині, та дисципліни, які вивчають студенти – про цифрове оброблення космічних та аерофотознімків, геоінформаційні технології, їх застосування в землевпорядній справі. Такі знання можна здобути не у всіх навчальних закладах.

Розмовляла Антоніна Москаленко,
доцент кафедри геоінформатики і
аерокосмічних досліджень Землі

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook