Підписано меморандум з ще одним ТОПовим університетом Америки – штату Міссурі

24 квітня 2017, 10:00

 24 квітня. НУБіП і Університет штату Міссурі (США) підписали меморандум про співробітництво. Його своїми підписами скріпили ректор Станіслав Ніколаєнко та доктор Генрі Фолей.

     Документ передбачає обмін і стажування студентами та викладачами та ін. Ми зацікавлені у такій взаємовигідній співпраці, зазначив Станіслав Ніколаєнко.

     Взагалі перші контакти між нашими вишами виникли раніше: старший викладач кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності Дмитро Кирилюк побував на такому стажуванні в цьому американському університеті. А нині це співробітництво набрало системності та закріплене меморандумом.

     Університет штату Міссурі – партнер поважний: заснований 1839 року, він сьогодні – один з 60 вишів США, що входять до складу престижної Асоціації американських університетів. 33 тисячі студентів, 13 тисяч викладачів, 305 тисяч випускників і бюджет у 2,2 мільярда доларів дають для цього означення всі підстави. Тож до числа ТОПових університетів-партнерів НУБіП у США – штатів Айова, Луїзіана та Пенсильванія – додався ще один: у Міссурі. 

     До речі, цей університет – чи не єдиний в Сполучених Штатах, де можна вивчити… повний курс історії України. Його читає поважний професор, виходець з України Іван Жгута. Він згоден завітати до нашого університету і прочитати свій курс нашим студентам. 

     Одними з перших американських колег, які завітали сьогодні до Голосієва є засновник Дослідного інституту прогнозування розвитку аграрних ринків у світі та аграрної політики для США, директор Центру міжнародних програм Коледжу сільського господарства Міссурійського університету Вільям Маєрс та його колега – координатор міжнародних програм цього американського вишу Кеннет Шнібергер.

Валентин Обрамбальський 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook