Магістрантки Жанна Купрейчук та Юлія Семененко: «Кафедра біржової діяльності і торгівлі – саме те місце, де можна стати висококваліфікованим фахівцем»

21 лютого 2017 року

     Про навчання за спеціальністю «Біржова діяльність і торгівля» та причини її вибору – сьогоднішня розмова з магістрантками економічного факультету Жанною Купрейчук та Юлією Семененко. 

– Чим зумовлений вибір спеціальності?

    – С.Ю.: Хоча продовжую навчатися за магістерською програмою «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», паралельно вирішила опанувати ще один фах. На вибір біржової діяльності вплинуло відвідування голландського аукціону в Алсмері під час проходження практики у Нідерландах. Потім обрала для вивчення дисципліну «Біржова діяльність», а, зрештою – магістерську спеціальність «Біржова діяльність і торгівля». Розуміла, що навчатися на двох спеціальностях буде не просто, проте це в майбутньому збільшить мої шанси вдалого працевлаштування.
     К.Ж.: Про біржову справу чула давно від знайомих та й взагалі завжди цим цікавилась. А тут ще й дізналася, що на економічному факультеті є відповідна спеціальність. Бачу себе в подальшому саме в цій сфері. Біржовий ринок давно набув широкої популярності у світі та світовій економіці і в Україні, думаю, розвиток біржової торгівлі є необхідним та неминучим, це лише справа часу. Тому докладатиму зусиль, аби теж внести свою часточку у її зміцнення.

Изображение

Жанна Купрейчук, Надія Резнік, Юлія Семененко

– Чи задоволені вибором?

     – С.Ю.: Абсолютно впевнено можу стверджувати, що не було й дня, коли я жалкувала б про свій вибір. Не останню роль у цьому відіграють викладачі-практики. Наприклад, завдяки підтримці завідувачу кафедри біржової діяльністю та торгівлі Надії Резнік, я та мої одногрупники беремо участь у міжнародному конкурсі при CFA Institute, де опановуємо знання і вміння фінансового аналізу та прогнозу розвитку компаній і ринків. Також кафедра тісно співпрацює з біржовими установами України, що надають нам доступ до їх платформ та можливість проходження практики.
     К.Ж.: Повністю задоволена. Хоча це й нелегка справа, але дуже цікава. Сам процес навчання проходить у дружній та теплій атмосфері, що робить його приємним. Ми навчаємось у професіоналів своєї справи і це для нас є дуже важливим. Знаю, що попереду багатого роботи, потрібно вдосконалювати свої знання та здібності, набувати нових, але це мене не лякає.


– Чи порадили б іншим вступати на дану спеціальність?
     – С.Ю.: Однозначно так! Україна потребує висококваліфікованих фахівців цього напряму, а кафедра біржової діяльності і торгівлі саме те місце, де можна ним стати.
     К.Ж.: Від себе хочу додати: всі, хто прагне розвиватися та стати успішним, приходьте навчатись до нас на кафедру. Не бійтесь відкривати для себе грані невідомого. Буде цікаво!

Надія Резнік,
завідувач кафедри біржової діяльності і торгівлі

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook