Ректор НУБіП України С.М. Ніколаєнко провів зустріч із Міністром освіти і науки України Л.М. Гриневич

5 січня 2017 року

     4 січня 2017 року ректор НУБіП України Станіслав Миколайович Ніколаєнко провів зустріч із Міністром освіти і науки України Лілією Михайлівною Гриневич, на якій були обговорені підсумки діяльності Університету за 2016 рік та фінансово-економічні проблеми 2017 року. 

     

     Колектив Університету є одним із небагатьох, хто виконав усі плани, зобов’язання перед державою, не має ніяких заборгованостей, динамічно розвивається. Бюджет Університету сягнув в 2016 році 398 млн. грн., в тому числі 86 млн. грн. за рахунок власних надходжень. Заробітна плата науково-педагогічного персоналу НУБіП України є однією з вищих серед ВНЗ України, на рівні Університету ім. Т.Шевченка і КПІ, і в півтора-два рази вищими, ніж в інших університетах. З 01 грудня 2016 року в середньому заробітна плата (з відповідними доплатами і надбавками) в Університеті становить: професор – 16,1 тис. грн., доцент – 12,1 тис. грн., асистент – 7,1 тис. грн. 

     Разом з тим, Станіслав Миколайович із занепокоєнням проінформував Міністра про ситуацію, яка складається з бюджетом 2017 року в зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати до 3200 грн. та ростом цін на енергоносії. 
     Враховуючи закладене в Державному бюджеті на 2017 рік підвищення заробітної плати, мінімальний розмір фінансування на оплату праці в Університеті по загальному фонду мусить складати 299 млн. грн., що на 40% більше від минулорічного розміру. В той же час, Міністерством заплановане збільшення фонду заробітної плати лише на 25%, що може призвести до недоотримання необхідних обсягів фінансування. 

     Не меншу тривогу викликає виконання спеціального фонду Університету: на заробітну плату з нарахуваннями додатково потрібно 15 млн. грн. Піднімати ж розмір плати за навчання Університет не в змозі, оскільки в минулому році це вже призвело до деякого загострення соціальної ситуації, негативних виступів у ЗМІ. 

     Складне становище зберігається з оплатою енергоносіїв. Маючи велику матеріально-технічну базу, 17 навчальних корпусів та 14 гуртожитків, за 2016 рік Університет виплатив 37 млн. грн. на комунальні послуги, що більше майже удвічі, ніж три роки назад. Потреба ж на 2017 рік сягає 45 млн. грн., в тому числі 19 млн. грн. по загальному фонду. 

     Підсумовуючи, ректор Університету звернувся до Міністра з проханням сприяти збільшенню обсягів фінансування Університету по загальному фонду. В ході обговорення зазначених питань досягнуто домовленості про всебічний аналіз ситуації в Університеті з боку Міністерства освіти і науки України та сприяння у вирішенні наявних проблем. 

Олег Бронін
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook