Програма Erasmus+: румунська гостя ФАМу

15 грудня 2016 року

     4-11 грудня 2016 року у межах угоди за програмою Erasmus+ (за складовою Teaching Mobility) на факультеті аграрного менеджменту перебувала доцент Університету сільськогосподарських наук та ветеринарної медицини "King Michael I of Romania" Іоана Міхаела Балан (м. Тімішоара, Румунія).

     Гостя зробила презентацію про історію та сьогодення свого факультету аграрного менеджменту та прочитала для англомовних студентів напряму «Менеджмент» (спеціальність «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності») чотири лекції – «Introduction & Brief Story of TQM», «TQM dimensions. Basic concepts and tools used in TQM», Introduction in Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP). Essential Knowledge» і «HACCP application. Implementation of HACCP plans».

     Професор Руслан Буряк та аспірантка Марина Руденко організували візит пані Балан до Асоціації якості України, під час якого обговорювались стандарти, показники та норми, якості рослинної і тваринної продукції в Україні та Румунії. А кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності запросили її взяти участь у VIII міжнародній конференції «Ведення аграрного бізнесу», організованій спільно асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» та агенцією Agri Event. Іоана Балан долучилась до роботи однієї з секцій – «Корпоративна відповідальність», де провідним спікером виступав Вейнанд Брур (Нідерланди). Обговорювалися питання корпоративної соціальної відповідальності, тренди КСВ в агробізнесі, її роль у доступі до ринків та інструменти та ініціативи. Під час другої – практичної - частини учасники провели SWOT-аналіз КСВ.

   

     Свого часу Іоана Балан була дворазовою чемпіонкою Румунії серед юніорів з кінного спорту. Тому на її прохання до програми перебування також включили відвідини навчально-науково-виробничої лабораторії конярства. Її завідувач Анна Скабард показала виробничі потужності та розповіла, що ця лабораторія має статус племінного репродуктора з розведення шетлендських поні. Гостя була приємно вражена рівнем та роботою цього підрозділу нашого університету. Також були обговорені стан і перспективи кінного спорту Румунії та України.

    

     Іоани Балан вручили сертифікати про мобільність в рамках програми Erasmus+. Наступним кроком стане виїзд наших викладачів для читання лекцій в румунському університеті-партнері та обмін студентами.

Анатолій Остапчук,
декан факультету аграрного менеджменту 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook