Розпочато серію семінарів для науково-педагогічних працівників, присвячених активізації міжнародної публікаційної діяльності в університеті

9 грудня 2016 року

     Науково-дослідна частина продовжує працювати над питанням публікації результатів досліджень, наукових статей у рецензованих виданнях міжнародних наукометричних баз Скопус, Веб оф Сайнс
     9 грудня 2016 р. на базі факультету тваринництва та водних біоресурсів розпочався перший семінар для вчених університету, присвячений цьому важливому напряму наукової діяльності. Відкриваючи засідання, декан факультету Вадим Кондратюк наголосив про необхідність активізації підготовки міжнародних публікацій науково-педагогічними працівниками факультету, зважаючи на існуючий стан цього питання та наукометричні показники.

      науково-дослідної частини Володимир Отченашко у своїй доповіді окреслив питання міжнародного визнання університету в наукометрії, результатах публікаційної активності вчених, зупинився на методах та інструментах підвищення рівня та ефективності наукової роботи у напрямі збільшення h-індексу НПП. Приємною новиною для вчених факультету було оголошення про доступ до однієї із найбільших наукометричних баз даних Web of Science та основних її перевагах, які допоможуть при визначенні приорітних напрямів досліджень та тематики майбутніх публікацій наших вчених. Також доповідач наголосив на стратегічних напрямах університету відносно поставлених завдань підвищення ефективності наукової діяльності й цитованості наукових праць.

     Доповнила тематику зібрання начальник відділу науково-технічної інформації Наталія Шевченко, яка у виступі відзначила особливості підготовки публікацій у визнаних зарубіжних виданнях (SCOPUS, Web of Science), наявність яких значно впливає на рейтинги та міжнародне визнання ВНЗ. Науковці у доступній формі були ознайомлені із механізмами пошуку міжнародних видань та факторами, які впливають на це. Детально були розглянуті етапи підготовки рукописів, структури статей та їх просування у міжнародному науковому середовищі.

У ході відповідей на запитання вчених доповідачі наголосили, що науково-дослідна частина відкрита до співробітництва у питаннях супроводу міжнародних публікацій і охоче готова допомогти кожному.

     

     Враховуючи побажання учасників семінару, розміщуємо презентації доповідей.

Володимир Отченашко,
начальник науково-дослідної частини 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook