Активізація навчально-пізнавальної діяльності студентів в процесі викладання філософських дисциплін

8 грудня 2016 року

 Творчість – це аромат індивідуальної свободи
Ошо

Ось і підійшов до закінчення осінньо-зимовий семестр. Спілкування з магістрами першого року навчання ветеринарного факультету було по справжньому конструктивним, цікавим, насиченим та, часом, непередбачуваним. Сучасний динамічний час стимулює привнесення у практику навчання студентів нових форм і методів навчання, які спрямовані на активізацію пізнавальної діяльності та підвищення інтересу до предмета, розвиток творчого потенціалу особистості та її критичного мислення.


Одна з останніх лекцій з дисципліни «Філософія науки та інноваційного розвитку» пройшла в незвичайному форматі: студенти писали тематичне есе. Це сучасний вид письмової навчальної роботи, який надає можливість автору висвітлити індивідуальну думку, міркування, здійснити спробу самостійного аналізу конкретної тематики, використовуючи здатність до критичного та аналітичного мислення. Така робота, є нестандартним, творчим, самостійним баченням студента проблеми, де формується позиція, демонструється відповідне індивідуалізоване ставлення до зазначеної тематики.

  
Загалом, есе – це перш за все форма теоретичного пошуку творчого студента, майбутнього професіонала у своїй науковій галузі. Саме в есе він має можливість піднестися над формалізованим характером академічного традиційного реферату і запропонувати собі та викладачеві письмову роботу абсолютно нового рівня культури навчальної діяльності.

Основною метою есе було підвести підсумок набутих знань в галузі філософії науки та інноваційного розвитку, виявити сутнісно важливий взаємозв’язок: філософія-наука-інноваії.

Відбулася діагностика продуктивної , творчої складової пізнавальної діяльності студента, який здатен аналізувати інформацію, інтерпретувати, аргументувати та оцінювати її. Магістри ветеринарного факультету справилися з завданням на відмінно, а це означає, що вони будуть справжніми професіоналами своєї справи.

А.Г. Супрун 
доцент кафедри філософії 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook