На кафедрі конструювання машин і обладнання пройшло відкрите заняття з цифрового асинхронного зв'язку

7 грудня 2016 року

     На кафедрі конструювання машин і обладнання пройшло відкрите лабораторне заняття для студентів механіко-технологічного факультету з дисципліни «Мехатронні системи техніки АПК». Його тема – «Цифровий асинхронний зв'язок» – є дуже актуальною, оскільки у системах керування сучасної сільськогосподарської техніки саме така форма передачі даних є найпоширенішою.

     Заняття, яке мало на меті розвинути у студентів навички організації зв’язку між модулями мехатронної системи, провели кандидат технічних наук Олександр Шевчук та майстер виробничого навчання Віктор Крушельницький. Під час виконання лабораторної роботи використовувались новітні розробки у сфері інформаційних технологій.

     Студенти виконували програмування контролера msp430g2553 фірми Texas Instruments в середовищі розробки Code::Blocks. Платформою для написання та від лаштування коду під час виконання роботи були мікрокомпʼютери Raspberry Pi3. Майбутні конструктори виявили жвавий інтерес стосовно методів формування «пакетів» даних та їх передачі до частотного перетворювача Mitsubishi Fr D700, який регулював швидкість обертання асинхронного двигуна. Таким чином, вони на власні очі побачили як передача даних між модулями мехатронної системи дозволяє змінювати параметри руху системи та цілеспрямовано ним керувати.

    

     Присутні на занятті завідувач кафедри В’ячеслав Ловейкін, доцент Юрій Човнюк та асистент Анастасія Ляшко відзначили, що лабораторне заняття було проведено згідно вимог. А отримані у ході його виконання навички допоможуть студентам поглибити знання у сфері взаємодії між модулями мехатронних систем та сприятимуть становленню їх як сучасних інженерів.

Юрій Ромасевич,
доцент кафедри
конструювання машин і обладнання 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook