Відбулась відкрита лекція з патологічної анатомії доцента Н.І. Шестяєвої

25 листопада 2016 року

Ветеринарна онкологія - це напрям ветеринарії, що займається діагностикою та лікуванням новоутворень у тварин. Ця наука відносно молода, але постійно прогресуюча. На сьогоднішній день практикуючі лікарі вже відпрацьовують нові методики хірургічних операцій та широко використовують хіміотерапію. Вже зараз це дозволяє допомагати тваринам, подовжувати їх життя без зниження її якості. Але такий швидкий та потужний розвиток ветеринарної онкології вимагає нових знань, нових досліджень та розробок. На жаль, більшість практикуючий лікарів навчалися ще у часи, коли освіта була одноступеневою та мала більш узагальнюючий характер. Навчатися онкології приходилось самостійно, саме тому сьогодні нові дослідження та розробки у ветеринарній онкології поодинокі та випадкові. В умовах недостатності базових знань з онкології у ветеринарних практикуючих лікарів з одночасним посиленням необхідності вирішувати у своїй практиці онкологічні питання на перше місце виходить проблема здобуття освіти з онкології.
Співробітники кафедри патологічної анатомії намагаються пропагандувати знання з ветеринарної онкології серед студентів різних освітніх рівнів факультету ветеринарної медицини. Так, до структури дисципліни «Патологічна анатомія та розтин» для студентів 4 курсу ОС «Бакалавр» в цьому році вперше була введена лекція з канцерогенезу, яка пройшла 25 листопада 2016 року о 8:30 в ауд. 101 блок Д.


Читала лекцію завідуюча кафедри патологічної анатомії кандидат ветеринарних наук, доцент Шестяєва Наталія Іванівна. На лекції були присутні доктор ветеринарних наук професор кафедри патологічної анатомії Борисевич Борис Володимирович, кандидати ветеринарних наук, доценти цієї ж кафедри Омеляненко Микола Миколайович, Гаркуша Станіслав Євгенович, Сердюков Ярослав Костянтинович та відповідальна за проведення відкритих лекцій на факультеті ветеринарної медицини кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Бойко Наталія Іванівна.
У лекції були розкриті питання історії розвитку онкології, етіології новоутворень, молекулярно-біологічних механізмів виникнення злоякісних клітин, стадійності канцерогенезу, протипухлинного імунітету та дії різних типів канцерогенних агентів.
 

Координатор з сайту кафедри патологічної анатомії
к.вет.н., доцент Гаркуша С.Є.


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook