Першокурсниця факультету конструювання і дизайну Поліна Герман: мрію спроектувати і побудувати басейн та бібліотеку в університеті

23 листопада 2016 року

     Побутує думка, що інженерні спеціальності не для слабкої статі. Але наша співрозмовниця – першокурсниця факультету конструювання і дизайну Поліна Герман, тендітна і сором’язлива, на перший погляд, дівчина, спростовує цей стереотип. Вона вирішила присвятити своє життя будівництву. Як їй дався цей вибір і чи початок навчання в університеті виправдав її сподівання, про це наша розмова далі.

– Хто вплинув на вибір майбутнього фаху?
– Мій батько – інженер-будівельник. Я дуже часто чую, коли він по телефону, наприклад, консультує клієнтів з тих чи інших питань. І це так цікаво. До того ж я завжди хотіла бути схожою на нього. Але обрала будівництво не одразу. Від знайомих чула про НУБіП. Та й не один раз проїжджала його територією, оскільки сама місцева і мешкала неподалік. Мене приваблювала завжди велика його територія, лісопаркова зона, в якій компактно розташовані корпуси. Приїхала сюди з метою подавати документи на менеджмент, але випадково в буклеті побачила омріяну спеціальність. І власне тепер я тут.

– Чим цікавишся, крім навчання?
– Раніше я займалася плаванням і трохи розчарувалася, дізнавшись, що в університеті немає басейну. Але з початку навчального року відвідую тренування танцювальної групи народного ансамблю пісні і танцю «Колос». До речі, мене туди відібрали під час Школи першокурсника. Ще братиму участь у КВН. Відповідаю за культурно-масові програми у групі.

– Які події тобі запам’яталися найбільше?
– 1 вересня. Його масштаби просто вражаючі. Я брала участь у підготовці святкового концерту до Дня знань, у посвяті у першокурсники. Стільки емоцій, що їх не передати. А ще – нові знайомства, враження… Одним словом, запам’яталося.

– Чи є якість труднощі в навчанні?
– Відкрию секрет: боялася вступати на будівництво, бо не дуже вміла малювати, але завдяки нарисній геометрії, з кожним днем це виходить все краще і краще. Хочу сказати, мені це подобається.

– Щоби ти хотіла спроектувати і побудувати? Можливо, є якась мрія?
– От би побудувати в університеті басейн, хоча б на метрів 25! А ще – сучасну бібліотеку було б непогано. Бо коли в моєї групи є вікно між парами, ми всі як один туди біжимо. А взагалі, хочу бути схожою на батька, досягнути його рівня і навіть трішечки більше…

Розмовляла Ольга Наконечна
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook