Студент Ірпінського економічного коледжу Михайло Юрченко став абсолютним чемпіоном світу з пауерліфтингу за версією ВПА

19 листопада 2016 року

Студент Відокремленого підрозділу НУБіП України «Ірпінський економічний коледж» Михайло Юрченко став абсолютним чемпіоном і рекордсменом України, Європи та світу з пауерліфтингу за версією ВПА, а також підтвердив звання майстра спорту міжнародного класу.

 
У 2014 році, після закінчення 9 класу, Михайло вступив до коледжу на навчання за спеціальністю «Фінанси і кредит», припинивши на певний час заняття спортом. 
 
Самостійно став відвідувати тренажерні зали, вивчав окремі техніки і невдовзі спромігся взяти участь у своїх перших змаганнях - Відкритому Кубку Остена-Сакена з жиму лежачи та тяги, що відбулися у с. Немішаєве в березні 2015 року. Михайло був наймолодшим учасником тих змагань, але, завдяки своїй впертості і великому бажанню досягти успіху, здобув 3-є місце і отримав нагороди та безкоштовний сертифікат на заняття у одному з елітних спортклубів регіону.
 
Окрилений першою неочікуваною перемогою, прислухаючись до порад тренерів, які не працювали безпосередньо з ним, а лише спостерігали за його тренуваннями, юнак на наступних змаганнях у дисципліні «Станова тяга» у свої 16 років виконав норматив кандидата в майстри спорту.
 
Після цього він поставив собі за мету - виконати норматив і отримати звання майстра спорту міжнародного класу. Родина, а особливо бабуся Михайла, підтримують у його всіх прагненнях.
 
 
Навчаючись у коледжі і поєднуючи навчання з тренуваннями, Михайло розпочав виступи у триборстві. У грудні 2015 року у змаганнях з триборства Кубку Києва він виконав одночасно нормативи кандидата в майстри спорту та майстра спорту з дисципліни «Станова тяга» і виборов 4-е місце серед чоловіків.
 
У квітні 2016 року у змаганнях ІV Відкритого чемпіонату Європи з пауерліфтингу за версією WPA (Всесвітнього альянсу пауерліфтингу) у м. Луцьку Михайло Юрченко посів абсолютне І місце з пауерліфтингу, а з дисципліни «Станова тяга» виконав норматив майстра спорту міжнародного класу із встановленням по системі WPAU рекорду Світу з дисципліни «Станова тяга» та рекорду Європи з пауерліфтингу в сумі триборства. За звання найсильнішого пауерліфтера у цьому турнірі змагалися 190 спортсменів з 9 країн Європи.
 
Влітку та восени 2016 року спортсмен, беручи участь у Кубку світу з пауерліфтингу за версією WPA, знову добився високих результатів, побивши власні попередні рекорди. 
 
Потім були змагання Кубку Західної України у м. Тернопіль та Чемпіонат Європи з пауерліфтингу в м.Луцьку, у якому спортсмен встановив 2 рекорди світу та двічі став абсолютним чемпіоном Європи.
 
Не зупиняючись на досягнутому, рекордсмен розпочав посилену підготовку до VI Відкритого Кубку ВПА Україна із пауерліфтингу, що відбувся у м.Дніпро в листопаді 2016 року. Наполегливою боротьбою у всіх підходах (дисциплінах) Михайло Юрченко став абсолютним переможцем Кубку у відкритій віковій категорії, виконавши норматив МСМК ВПА Україна та встановивши нові рекорди України, Європи і Світу.
 
На разі Михайло мріє про успішне закінчення навчання у коледжі, вступ до університету за обраним напрямом підготовки і подальші досягнення у спорті.
 
Валентина Вдович
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook