Проведення профорієнтаційної роботи у вищому професійному училищі харчових технологій

27 жовтня 2016 року
Державний навчальний заклад «Київське обласне вище професійне училище харчових технологій та ресторанного сервісу»

27 жовтня відбулася зустріч викладачів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК з майбутніми випускниками Державного навчального закладу «Київське обласне вище професійне училище харчових технологій та ресторанного сервісу». Випускники училища у лютому 2017 року отримають дипломи освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» за спеціальністю «Виробництво харчової продукції» та «Зберігання, консервування та переробка м’яса».

Училище було створено у 1931 році при Київському м’ясокомбінаті. Враховуючи, що із року в рік Київський м’ясокомбінат розширювався, вводилися в дію нові цехи, заводи, виникла необхідність у робітничих кадрах. В училищі відкривалися нові професії і збільшувався контингент учнів.

У 90-х роках була проведена робота над інтеграцією професій та удосконаленням навчально-виховного процесу в училищі. Ринок праці вимагав нового підходу до підготовки спеціалістів. Як наслідок цього, було створено нові професії. Маючи гарну матеріально-технічну базу, учні училища займали призові місця на міжнародних, обласних, регіональних та міських конкурсах професійної майстерності. Підтвердженням цього є Диплом Москаленка Ігоря Васильовича за участь у Міжнародному конкурсі професіональної майстерності«THE BEST FOOD INDUSTRY WORKER 2016», який проходив у Каунасі (Литва).

Учням була надана інформація щодо умов вступу до НУБіП України , про підготовчі курси з дисциплін українська мова і література: математика; біологія; історія України; іноземні мови; хімія; фізика та ін., про навчання та проведення досугу, можливості проходження практики на підприємствах Європи та запрошення до вступу на факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК.


Доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Крижова Юлія Петрівна розповіла учням про професію технолога і як сама після закінчення факультету харчових технологій працювала технологом і 22 роки директором консервного заводу при Київському м’ясокомбінаті.

Учні проявили велику зацікавленість щодо можливості продовження навчання за спеціальністю у такому престижному учбовому закладі як НУБіП України. З учнями на заході приймала активну участь методист Святницька Тетяна Вікторівна. Наступна запланована зустріч з випускниками училища в листопаді 2016 року на території нашого університету , в деканаті і кафедрах факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

Лариса Баль-Прилипко,

декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook